Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

9 intranet-trends die bijdragen aan een betere zorg

De ideale mobiele werkplek voor iedere zorgmedewerker

Waar draait het in de zorg om? Juist, het verlenen van goede zorg aan cliënten. Praktijk leert ons echter dat zorgmedewerkers een groot deel van hun tijd besteden aan administratie, het zoeken naar applicaties en het opsnorren van documenten. Ook samenwerken met collega’s is vaak lastig en omslachtig, denk maar aan het eeuwige heen-en-weer mailen van dat ene Word-document tot iedereen akkoord is. Een modern intranet brengt hier verandering in. Samenwerken in één document, altijd en overal toegang tot jouw werkplek; het zijn maar enkele van de vele voordelen. Deze whitepaper zet de belangrijkste social intranet-trends voor de zorg op een rij.

1.     Alle tools komen samen

Administratie is onvermijdelijk, maar dat wil niet zeggen dat we er zoveel tijd aan kwijt hoeven te zijn. Wist je dat een zorgmedewerker maar liefst 25% van zijn tijd kwijt is aan administratieve taken? Dat is 10% meer dan wat als normaal wordt gezien. Dit kost de zorgmedewerker dus niet alleen veel tijd, het kost de sector 5 miljard euro per jaar. Grootste ergernis? Systemen die niet op elkaar aansluiten waardoor medewerkers tijd verliezen door het zoeken van de juiste applicatie. Met een social intranet bundel je alle relevante applicaties in één overzichtelijke interface. Alles wat een zorgmedewerker nodig heeft om aan de slag te gaan zit slechts één muisklik verder!

2.     Machine learning: intranet denkt met je mee

Social media die op basis van jouw surfgedrag en voorkeuren relevante items toont, we zijn het inmiddels gewend. Hoe handig zou het zijn om machine learning, de technologie die aan de basis hiervan ligt, ook toe te passen op de werkvloer? Een ambulante zorgmedewerker in de geestelijk gezondheidszorg bezoekt een patiënt en vult een protocol in. Op basis van de ingevoerde gedragingen geeft het systeem aan op welke stoornis deze gedragingen duiden. Bijkomende informatie verschijnt om zo de zorgmedewerker en collega’s verder te helpen. Een slim intranet neemt jou het zoekwerk uit handen waardoor jouw productiviteit stijgt.

Dit smaakt naar meer?

Benieuwd welke 7 andere trends er spelen op het gebied van social intranet? Download deze praktische en inspirerende whitepaper en ontdek de mogelijkheden voor jouw zorginstelling.