Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

9 eHealth trends in de gehandicaptenzorg

Trendrapport: Inspirerende voorbeelden die bijdragen aan betere zorg

Technologie maakt niet alleen ons dagelijks leven een stuk makkelijker, ook voor de zorg zijn er grote voordelen. Zo krijgen cliënten meer zelfstandigheid, zien zorgverleners aan de hand van biometrische gegevens hoe het écht met een cliënt gaat en verloopt de communicatie tussen cliënten en zorgverleners een stuk soepeler. In dit trendrapport tonen wij je met 9 inspirerende voorbeelden hoe technologie de gehandicaptenzorg, en zo ook het leven van mensen met een verstandelijke beperking, verbetert.

De opmars van eHealth

Onderzoek van Nictiz en het NIVEL toont aan dat eHealth steeds belangrijker wordt in de zorg. Zo steeg het gebruik van beeldbellen met bijvoorbeeld Skype in 2017 naar 27%. Ook het elektronische patiëntendossier is inmiddels helemaal ingeburgerd. Ook de zorggebruiker vindt de weg naar digitale hulpmiddelen vlot. Hebben we ergens last van, dan is de kans groot dat we eerst even online informatie opzoeken. Willen we afvallen? Dan downloaden we zelf een app en gaan we calorieën tellen.

9 voorbeelden van eHealth-ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg

In deze whitepaper zetten we een aantal initiatieven voor je op een rij waarvan wij overtuigd zijn dat ze de gehandicaptenzorg zullen verbeteren. Zo vind je onder andere voorbeelden van:

  • Gamification om beweging te stimuleren
  • Robotisering van de zorg
  • Apps die bijdragen aan meer zelfstandigheid
  • En veel meer!

Download dit trendrapport en laat je inspireren door deze innovatieve en mooie projecten uit de zorg.

 

Download de whitepaper
Download