Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

8 voorwaarden voor een succesvolle adoptie

Maak van veranderingen een succes

Innovatie is gemakkelijker gezegd dan ingevoerd. Nieuwe technologie bed je niet even 1,2,3 in en dan zijn er ook nog de mensen en de organisatiecultuur. Niet iedereen is een kei met nieuwe technologie en verandering haalt je uit je comfortzone; het is een beetje eng. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers wél snel aan de slag gaan met de nieuwe tools? Dat lees je in de whitepaper De 8 belangrijkste factoren van succesvolle adoptie.

Niet de techniek, maar de gebruiker centraal

Nieuwe technologie is vaak afkomstig vanuit de IT-afdeling. Zij zijn immers van de techniek, maar daarin schuilt ook het gevaar. Zij kijken meestal alléén vanuit de techniek en vergeten dat uiteindelijk mensen ermee aan de slag moeten. Een nieuwe oplossing heeft weinig of geen toegevoegde waarde als het amper of niet gebruikt wordt. Daarom zul je de werkvloer actief moeten betrekken. Maar hoe doe je dat?

Totaal anders werken vereist begeleiding

Eén manier is om verschillende afdelingen in te schakelen. Een voor de hand liggende is natuurlijk HR. Nieuwe technologie kan grote invloed hebben op de dagelijkse werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de vaste telefoon door Skype voor Bedrijven of Teams. Andere apparaten, andere routine, een andere bereikbaarheid. Dat vergt nogal wat inspanningen om mensen vertrouwd te krijgen met deze nieuwe manier van werken.

De succesvolle adoptie door de Universiteit Twente

Wil je weten hoe de Universiteit Twente het negatieve sentiment heeft doorbroken en succesvol is overgestapt naar een nieuwe manier van communiceren? Zou je ook graag nieuwe technologie willen uitrollen en in plaats van weerstand enthousiasme kweken bij een veranderingstraject? Donwload dan nu de whitepaper De 8 belangrijkste factoren van succesvolle adoptie en maak van de transformatie een succesverhaal.

 

Download de whitepaper
Download