Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

8 E-commerce trends voor 2019

De toekomst van e-commerce

De e-commerce markt verandert continu. Het kan soms lastig zijn om al deze ontwikkelingen te volgen, terwijl ze wel een flinke impact kunnen hebben op jouw organisatie. Ben jij benieuwd wat de e-commerce trends voor 2019 zijn? Deze whitepaper zet de 8 belangrijkste trends voor je op een rij! Hieronder alvast de eerste 4 trends:

  1. De integratie tussen commerce en content
  2. Kunstmatige intelligentie en machine learning
  3. De cloud als bron van innovatie
  4. Bestellen via een chatbot

Kunstmatige intelligentie

Door de opkomst van kunstmatige intelligentie en machine learning worden e-commerce platformen steeds slimmer. Zoekresultaten kunnen bijvoorbeeld gepersonaliseerd worden. Hetzelfde geldt voor productaanbevelingen. Een positieve review kan zorgen dat de conversie toeneemt en klanten zien de producten die voor hun het meest relevant zijn. Want jij koopt toch ook liever een product dat een goede aanbeveling heeft of in een winkel die goed aangeschreven staat? Dit maakt online winkelen veel interessanter voor zowel de klant als jouw organisatie!

Chatbots

Ook chatbots gaan een steeds belangrijkere rol spellen binnen e-commerce. Klanten willen namelijk overal gemakkelijk en snel producten kunnen bestellen. De opkomst van chatbots maken dit steeds meer mogelijk. Via een chatbot kunnen mensen snel hun vragen stellen en uiteindelijk ook hun product bestellen. Door machine learning weten chatbots daarnaast steeds beter hoe ze op klanten moeten reageren en de meeste conversie kunnen creëren.

Meer weten over deze e-commerce trends?

Benieuwd naar de andere trends voor e-commerce in 2019? Download dan deze whitepaper en ontdek hoe je deze trends binnen jouw organisatie kunt toepassen.