Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

7 Trends in retail die invloed hebben op de winkelervaring

Hoe is de digitale ervaring in uw winkel?

Van alle branches is de detailhandel afgelopen tien jaar het meeste beïnvloed door technologie. Het is een kwestie van overleven tussen de eindeloze stroom aan nieuwe concurrenten en klanten. Al deze technologische uitdagingen brengen veel nieuwe kansen met zich mee. In deze whitepaper worden 7 opkomende trends in retail besproken waarmee ze hun klanten een prettige winkelervaring kunnen bieden.

Digitale ervaringen in de winkel

Digitale technologie in de detailhandel helpt consumenten om sneller en slimmer informatie over hun aankoop te vinden en zo sneller een beslissing te nemen. Steeds meer retailers geven het personeel tablets en smartphones waarmee de medewerker toegang krijgt tot gedetailleerde productinformatie, alternatieve producten, kansen voor up-selling of zelf klantprofielen en vorige aankopen.

Wat zijn beacons en waarom zijn ze belangrijk?

Het ziet er naar uit dat beacons één van de belangrijkste technologieën gaat worden in de detailhandel. Een beacon is een kleine zender die een bericht verstuurd, dat klanten kunnen lezen in een app op hun smartphone. Hierbij maken ze gebruik van Bluetooth 4.0, zodat de telefoon Bluetooth automatisch kan detecteren. Dit werkt in één richting. Consumenten die de betreffende app hebben geïnstalleerd krijgen een bericht, maar wees niet ongerust, de beacon kan geen data van de telefoon lezen. De beacon kan ingesteld worden om actief te zijn op verschillende afstanden. Zo kan deze geactiveerd worden op 50 meter van de klant, maar ook op een langere afstand. Lees meer over beacons en de invloed die het heeft op een marketingcampagne in de whitepaper.

Big data is meer toegankelijk voor retailers

Nu steeds meer detailhandelaren gebruik maken van big data, voelen ze ook de uitdagingen. De grootste uitdaging is momenteel inconsistentie in meetmethoden. Er is wel vertrouwen dat een nieuwe reeks van analysetools big data toegankelijker gaat maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: machine learning, voorspellende analyses en automatiseringstools. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

Maakt u momenteel al gebruik van deze trends? Lees in de volledige whitepaper nog meer trends die momenteel spelen in retail. Deze whitepaper heeft voornamelijk meerwaarde voor retail-organisaties met meer dan 100 medewerkers. Download de whitepaper hier gratis.