Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

7 trends die de zorg in 2020 ingrijpend veranderen

Waarom verandert de gezondheidszorg?

De gezondheidszorg in Nederland kent een dynamische geschiedenis van budgetten die slinken en kosten die explosief toenemen. Tegelijk zijn er allerlei (maatschappelijke) ontwikkelingen in de zorg gaande die ingrijpen op de manier hoe zorg wordt aangeboden. Deze whitepaper bundelt de 7 belangrijkste ontwikkelingen die de zorg van morgen vormgeven.

Een belangrijke trend in de zorg: Nederland vergrijst snel

Eén van de grootste ontwikkelingen;die zorg verandert is de ouder wordende bevolking. Nederland vergrijst in een hoog tempo. De levensverwachting neemt toe en de babyboomgeneratie is bijna volledig met pensioen en zal over enkele jaren een groter beroep doen op de gezondheidszorg. Daarnaast zijn er nog meer factoren die de zorgkosten laat stijgen, welke dat zijn lees je in de whitepaper.

Andere houding van patiënt, zorgverlener en zorgverzekeraar

De zorgconsument van vandaag en morgen stelt zich ook anders op. Zorginstellingen en -verleners kiezen daarom nu alvast voor een nieuwe aanpak. Waar traditioneel gemiddelden een belangrijke maatstaf waren, zien we nu dat er veel meer ruimte is voor maatwerk. Levenskwaliteit als geheel komt centraal te staan. De whitepaper schetst aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe zorginstellingen en verzekeraars hier concreet stappen in zetten.

Trends en ontwikkelingen in de zorg die het moeilijker en gemakkelijker maken

De zorgsector staat voor grote uitdagingen. Lees welke 7 trends, nu en in de nabije toekomst, de zorg moeilijker en gemakkelijker maken. Zo komen onder andere volgende ontwikkelingen aan bod:

  • Andere samenwerkingsverbanden in de zorg
  • Zorg wordt vaker thuis verleend
  • Client is kritische zorgconsument
  • De zorg digitaliseert en robotiseert

De toekomst van de zorg

De zorg verandert ingrijpend vanwege nieuwe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Wil jij ook klaar zijn voor de toekomst en jouw cliënten de beste zorg kunnen bieden? Lees dan de whitepaper en neem een kijkje in de nabije toekomst.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website