Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

7 toepassingen van software defined storage

Verminder kosten met SDS for Dummies

Traditioneel wordt storage geleverd in zogenaamde storage arrays die worden voorzien van door de fabrikant ontwikkelde software, geleverd als een eigen oplossing met integrale hardware en support. Bij Software Defined Storage (SDS) is de volledig anders. Storage wordt bij SDS geregeld vanuit een software oplossing die onafhankelijk van enige hardware wordt geleverd. Dit betekent een ware transformatie van het benaderen van storage, die vele voordelen biedt.

Zelfdenkende Storage

Software-defined storage transformeert door medewerkers beheerde storage namelijk naar ‘zelfdenkende’ systemen die automatisch data monitoren, verzamelen en analyseren. Het gevolg: de kosten en complexiteit van opslag gaan omlaag, terwijl u steeds meer waarde uit uw data kunt halen.

Met SDS kan worden voldaan aan de steeds hogere eisen die aan de opslag van data worden gesteld, binnen min of meer gelijkblijvende budgetten. Door de opkomst van big data en concrete toepassingen daarvan neemt SDS nu dan ook een vlucht.

7 toepassingen van Software Defined Storage

In het e-book Software Defined Storage for Dummies worden 7 verschillende use cases in het moderne hybride datacenter uitgewerkt voor deze nieuwe inrichting van storage, waaronder:

  • De combinatie van Flash en Software Defined Storage
  • Beheer vanuit de Cloud
  • Het gebruik van Hybrid Cloud
  • Databescherming vanuit de Cloud
  • Data archiveren in de Cloud
  • Vereenvoudigen van Big Data Analytics
  • Unificeren van File- en Object Storage

Download het volledige e-book om verder te lezen over deze use cases en de inrichting van Software Defined Storage.