Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

7 retailtrends die de winkelervaring veranderen

Speel in op de retailtrends van nu

Meer dan andere branches is de detailhandel het afgelopen decennium enorm veranderd door technologie. Het is niet gemakkelijk overleven tussen nieuwe platforms met nieuwe kanalen om klan­ten te bereiken. De concurrentie staat niet stil. Hoe zorgt u dat de klanten uw winkel blijft vinden? In deze whitepaper leest u 7 retailtrends waarmee de klantervaring nog beter wordt.

Technologie wordt de nieuwe verkoop­medewerker

Klanten vinden via het internet snel en slim informatie over hun aankoop waarmee ze sneller kunnen beslissen. Ook in de winkel kan die technologie ingezet worden. Zo zijn verkoopmedewerkers steeds vaker met tablets en smartphones uitgerust. Met die apparatuur vinden ze onder andere productinformatie, vergelijkbare producten en kansen voor cross- en up-selling. Vanwege inzicht in vorige aankopen en klantprofielen zijn er meer kansen om de klant optimaal te bedienen.

Beacons ontketenen retailrevolutie

Dé game changer in de retail zijn beacons. Dit zijn kleine zenders die via Bluetooth 4.0 een bericht naar de smartphones van klanten sturen. Beacons kunnen alleen zenden, dus de privacy van klanten blijf gewaarborgd. Deze zenders kunnen vanaf enkele meters zenden, maar ook verder dan 50 meter. Lees in de whitepaper hoe deze beacons onder andere uw marketingcampagne verrijken.

Big data doet zijn intrede in de retail

Alles wordt opgeslagen: van klantenprofiel tot transacties en data van marketingcampagnes. Hoe zorgen retailers dat ze ook daadwerkelijk iets met deze data kunnen? Analysetools gaan de inzichten geven waarmee tot actie kan worden overgegaan. Automatiseringstools, voorspellende analyses en machine learning zorgen voor de inzichten en nieuwe kansen. Download de whitepaper en lees hoe.

Misschien maakt u al gebruik van big data of beacons, maar er zijn nog meer trends die de winkelervaring kunnen verbeteren. Lees in de whitepaper over de 7 trends die vooral geschikt zijn voor retailorganisaties met meer dan 100 medewerkers.