Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

7 redenen voor het automatiseren van het crediteurenproces

The top seven reasons to automate Accounts Payable

Veel bedrijven worstelen met het crediteurenproces (ook wel Accounts Payable (AP)). Het is ook geen makkelijk proces om te temmen, maar zeker waardevol. Er zijn maar weinig processen met zulke tastbare RIO, maar toch zijn er veel bedrijven die zich hierin vergissen. Bedrijven beoordelen het crediteurenproces als een laagwaardige activiteit die het niet waard is om te investeren. Toch zijn er veel redenen om wel te investeren in het automatiseren van het crediteurenproces.

In deze whitepaper gaan we in op 7 redenen om meteen te beginnen met het automatiseren van het crediteurenproces. Hieronder zetten we ze voor u op een rijtje:

  1. Het is een goede investering
  2. Het optimaliseren van de contanten
  3. Het versterken van de interne controles
  4. Optimaliseren van de zichtbaarheid
  5. Het tevreden houden van de klanten
  6. AutomateAccountsPayable.pngHet verbeteren van de kwaliteit
  7. Operationele flexibiliteit

Draagvlak van het crediteurenproces
Een geautomatiseerd crediteurenproces is noodzakelijk voor de gezondheid van het bedrijf. Doordat bedrijven niet genoeg kijken naar de scope van het crediteurenproces, dreigen veel pogingen tot het automatiseren van dit proces te mislukken. Wat is de oorsprong van de uitdagingen nu eigenlijk? Twee van deze uitdagingen zijn:

  1. Grote hoeveelheden transacties komen binnen in verschillende formats en media
  2. Uitdagingen in het identificeren van de juiste data en dit door te zetten naar het financiële systeem.

Lees in de volledige whitepaper meer over het automatiseren van het crediteurenproces. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en kom meer te weten over de bovenstaande uitdagingen en de 7 redenen om te beginnen met het automatiseren van het crediteurenproces.

 

Download de whitepaper
Download