Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

7 manieren om te besparen op stijgende telecomkosten

Telecomkosten een stijgende kostenpost

Telecomkosten blijven in veel organisaties een stijgende kostenpost. Werknemers willen tegenwoordig overal mobiel bereikbaar willen zijn, willen mailen of vergaderen via de tablet. Ook op afstand samenwerken aan een document gebeurt in steeds meer organisaties. Eigenlijk kan niemand meer zonder een smartphone, tablet, laptop en de daarbij behorende spraak- en data-abonnementen. Maar waarom lopen deze telecomkosten zo uit de hand? Telecommunicatie staat bij organisaties zelfs in de top 10 van onkosten!

Meer zicht op de telecomkosten
Veel organisaties kunnen 30 procent op de telecomkosten besparen door meer inzicht te verkrijgen in de oorsprong van de kosten. Waar komen de telecomkosten vandaan en hoe kunnen deze kosten teruggedrongen worden?

Hieronder staan drie van de 7 manieren om te besparen op de telecomkosten beschreven:

Manier 1: Zorg dat de informatie vanuit de provider duidelijk is
Lange Excel documenten, veel cijfertjes en andere onduidelijkheden zijn niet bevorderlijk voor een goed overzicht van de telecomkosten. Wijs kosten toe aan individuele gebruikers, teams of afdelingen. Verwerk de kosten in een duidelijk overzicht, grafiek of tabel. Maak bijvoorbeeld een top 10 van zware gebruikers.

Manier 2: Het contract afstemmen op het verbruik
Past het huidige contract eigenlijk nog wel bij het daadwerkelijke verbruik? Is het misschien beter om het contract aan te passen of om over te gaan naar een andere provider? Analyseer het contract en stuur bij indien noodzakelijk.

Manier 3: Het bovendrijven van spookaansluitingen
De telecomkosten kunnen aardig oplopen als een werknemer al uit dienst is, maar het abonnement nog steeds loopt. Wijs bij het stoppen van een werknemer, het abonnement toe aan een nieuwe gebruiker, of zet het abonnement stop.

Nieuwsgierig naar de overige vier manieren om te besparen op de telecomkosten? Download nu de volledige whitepaper ‘7 manieren om te besparen op stijgende telecomkosten’ en lees meer over de overige 4 manieren om te besparen op de telecomkosten en krijg nog een keer alle voordelen op een rijtje.

 

Download de whitepaper
Download