Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

7 Industrie trends: welke zorgt voor innovatie en groei?

De invloed van Internet of Things is groot

De industrie wordt het laatste decennium veel beïnvloed door de vele technologische ontwikkelingen in de wereld. Innovatie moet steeds rapper waardoor de organisatie voor steeds meer keuzes komt te staan. Welke keuzes maakt u? Meedoen en ontwikkelen of doorgaan op dezelfde voet en stil staan. Ook de industrie maakt gebruik van data, wat geweldige kansen biedt, maar ook hoge risico’s met zich mee brengt. Uiteraard is het belangrijk om deze kansen en uitdagingen in goede banen te leiden. Lees in deze whitepaper hoe u dit het beste kunt doen en wat de industrie trends zijn.

Sneller, flexibeler en samenwerken met industrie trends

De druk ligt steeds hoger bij fabrikanten. Het internet, met alle extra opties, verhoogt deze druk nog eens extra. Voor succes moet een fabrikant uitblinken. Productintroducties moeten sneller, werkvloeren flexibeler en orderafdelingen moeten aan elkaar worden verbonden. Dit e-book bespreekt 7 opkomende industrie trends waardoor fabrikanten sneller zaken doen en betere kwaliteit leveren.

De invloed van Internet of Things (IoT) is groot

IoT maakt het voor de industrie mogelijk om unieke apparaten binnen een bestaande internetinfrastructuur met elkaar te verbinden. Doordat er tegenwoordig bijna op elke plek wel een internetverbinding is kan dit met kleine sensoren en cloud computing realiteit worden. IoT staat nog in de kinderschoenen, maar de meeste experts denken dat dit een grote trend in de industrie gaat worden.

Opkomende technologieën zijn de motor

Industriële innovatie werd altijd al aangedreven door technologie. Met de nieuwe technologieën is dit niet anders. Vernieuwende tools zoals 3D-printen en nanotechnologie veranderen de manier waarop producten worden gemaakt. Belangrijke punten hierbij zijn:

  • 66,7% van de Amerikaanse fabrikanten maakt al in grote of kleine mate gebruik van 3D-printers.
  • Autonome apparaten staan op het punt om een revolutie te veroorzaken binnen productieprocessen.
  • Nanotechnologie maakt APM (atomically precise manufacturing) mogelijk.

Blijf innoveren!

Bent u op de hoogte van de nieuwste trends in de industrie zodat u kunt blijven innoveren? Lees in dit e-book meer over de zeven trends. Denk hierbij aan: betere inzichten, agile manufacturing en waardeketen ontwikkelen. Nieuwsgierig geworden? Dit e-book heeft voornamelijk meerwaarde voor retail-organisaties met meer dan 100 medewerkers. Download hier het e-book.