Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

7 e-commerce trends voor 2020

Zijn marketplaces een kans of bedreiging?

Wie dacht dat er afgelopen jaren veel veranderde op het gebied van e-commerce, die heeft nog niet gezien wat er in 2020 staat te gebeuren! Klanten zijn kritischer dan ooit, de concurrentie van grote internationale spelers groeit en social media worden een echt verkoopkanaal. Hoe ga je om met opkomende marketplaces en hoe haal je meer uit jouw data? Je leest het allemaal in deze whitepaper waarin we 7 praktische trends op een rij zetten.

1.     Marketplaces: groei zet door

Wat de Franse hypermarché is voor supermarkten is een marketplace voor het internet. Eén gigantische winkel waar je als consument je wekelijkse boodschappen doet, maar ook een nieuwe droger oppikt en nieuwe lichtmetalen velgen voor je auto koopt. Bij een marketplace kom je op een platform waar je een breed assortiment vindt en bovendien ook nog een keertje goede service krijgt. Niet voor niks dat Bol.com en Amazon het zo goed doen. Is zo’n marketplace voor jouw webshop nu een bedreiging of juist een mooie kans om een nieuwe doelgroep te bereiken? Wat zijn de voordelen van zo’n partnerschap en wat mag je niet uit het oog verliezen? Dat lees je in deze whitepaper.

2.     Organisch bereik: geen eenvoudige opdracht meer

Jaren geleden waren 1 of 2 zoekresultaten op de eerste pagina van een Google-search betaald. Nu is dat bijna de helft van de pagina. Het wordt voor bedrijven dus steeds lastiger om jouw doelgroep organisch via Google te bereiken. Vooral op mobiele devices is de impact groot, want zin om ver door te scrollen hebben we niet en we zien dus vooral betaalde resultaten. Wat moet je doen om in 2020 nog organisch gevonden te worden? Welke invloed heeft het stijgende gebruik van voice searches op jouw Google-strategie?

Benieuwd naar de 5 andere trends of wil je meer weten over de invloed van marketplaces? Download hier de whitepaper E-commerce trendrapport 2020 en geef jouw omzet een boost!