Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

6 strategieën voor een overstap naar de cloud

Ready to go cloud – What now?

De laatste jaren zijn er veel voordelen van cloud naar voren gekomen, waardoor momenteel veel bedrijven overwegen om over te stappen naar de cloud. Maar een overstap naar de cloud gaat niet zomaar, wat is de volgende stap?

Bij een overstap naar de cloud is het niet “alles-of-niets”. Vaak is het de beste strategie om te beginnen met het oplossen van een specifiek probleem of gebruik te maken van een goede mogelijkheid die voorbij komt. Bedrijven die niet geboren zijn in de cloud, bedrijven niet meer dan een paar jaar oud, hebben een goed plan nodig om over te stappen naar de cloud. Welke nieuwe aanpak ga jij implementeren in de cloud? Welke systemen werken en zullen altijd blijven zoals ze zijn? Je hoeft niet 100% cloud te worden!

Om de stap te nemen en over te gaan op cloud wil je natuurlijk een plan. Deze whitepaper beschrijft een 6 tal strategieën voor deze overstap naar de cloud. De 6 strategieën waar deze whitepaper op in gaat zijn:

  1. Maak duidelijk welk probleem je aan het oplossen bent.
  2. Maak gebruik van de cloud om de huidige werkzaamheden te heroverwegen.
  3. Wees zo flexibel als de cloud zelf is.
  4. Plan voor groei.
  5. Creëer geloofwaardigheid door je inzichten duidelijk te communiceren.
  6. Zet de organisatie breed in.  

Download de whitepaper “Ready to go cloud – What now?” voor meer informatie over de bovenstaande 6 strategieën. Waag de overstap naar de cloud en maak gebruik van de strategieën in deze whitepaper. De whitepaper gaat per strategie dieper in op het onderwerp.

 

Download de whitepaper
Download