Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

6 redenen waarom je huisstijl niet mag verwaarlozen

De eerste indruk telt…

Stel dat jij een e-mail ontvangt van een potentiële nieuwe leverancier van koffieautomaten voor jouw bedrijf. De offerte die je ontvangt is duidelijk knip-en-plak werk, bevat 2 verschillende lettertypes en het logo is onscherp. Heb jij dan nog heel veel vertrouwen in deze partij of ga je in zee met de leverancier die een heldere, duidelijke, professionele en competitieve offerte stuurde? De kans is groot dat jij kiest voor het bedrijf met de professionelere uitstraling. Onderschat dus niet de invloed van jouw huisstijl. Deze whitepaper zet 6 redenen op een rij waarom huisstijl alle aandacht verdient.

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk

Zowel in persoonlijke als in zakelijk contact telt de eerste indruk altijd. Stuur je een e-mail met 3 verschillende kleuren en is jouw logo toe aan een update? Dan is de kans groot dat je, voor je zelf één woord hebt gewisseld met jouw potentiële klant, niet meer serieus genomen wordt. Je verliest op die manier het vertrouwen van klanten of partners en loopt omzet mis. Jouw identiteit moet goed tot zijn recht komen, in alle kanalen maar ook in jouw Office-documenten.

De kracht van herkenning

Iedereen waardeert een goed en georganiseerd ontwerp, of ze het nou herkennen of niet. Dit is de reden dat mensen onmiddellijk weten of ze bijvoorbeeld te maken hebben met een franchise- of familiebedrijf, enkel door het aanzien van het logo. Een goed doordachte huisstijl kan iedere start-up het uiterlijk geven van een volwassen onderneming. Een samenhangende ‘brand’ helpt bij het uitstralen van professionaliteit en resulteert in een sterkere geloofwaardigheid.

Meer weten?

Ontdek hier alle redenen waarom een goede huisstijl belangrijk is voor jouw onderneming. Ga voor een consistente en doordachte huisstijl!

 

Download de whitepaper
Download