Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

6 nieuwe vragen aan de IT-afdeling, en 1 antwoord

Transformatie van de IT-afdeling

IT-afdelingen hebben het tegenwoordig drukker dan ooit. Lange tijd was hun belangrijkste taak het datacenter draaiende te houden. Intussen worden de IT-collega’s steeds meer gezien als volwaardige gesprekspartners die een sleutelrol binnen de bedrijfsprocessen spelen. Trends als big data en de digitale transformatie liggen hieraan ten grondslag.

Het zijn anno 2017 de meest uiteenlopende vragen die bij IT terechtkomen. Zomaar een greep uit wat we vanuit de markt hebben opgevangen:

  1. “Hoe kan onze afdeling beter samenwerken met behulp van toepassingen als SharePoint?”
  2. “Wat kunnen we doen om kosten te besparen?”
  3. “Wij willen thuiswerken mogelijk maken. Wat adviseren jullie?”
  4. “Ik heb een vreemde mail binnen gekregen. Is dit gevaarlijk?”
  5. “Waarom kan ik niet op Facebook?”
  6. “We willen meer doen met big data. Kunnen jullie dat voor ons regelen?”

Budgetten groeien niet mee

Veel IT’ers helpen graag mee met het beantwoorden van zulke vragen. Ondertussen worden de budgetten niet ruimer, en moeten de traditionele datacenter-taken ook gewoon worden gedaan. De IT-afdeling zit dus in een spagaat: de oude werkwijze blijven hanteren of meegaan met alle innovaties. Dit dilemma is onmogelijk op te lossen, want eigenlijk moeten beide paden worden bewandeld. Als er geen sprake is van meer mankracht, moet de oplossing wel voortkomen uit automatisering.

En hier komt VersaStack om de hoek kijken. Deze oplossing biedt het datacenter een complete IT-infrastructuur. Doordat de traditionele beheertaken daardoor min of meer automatisch verlopen, kan de IT-professional zich wijden aan zijn echte liefde: het bedenken van creatieve oplossingen.

 

Wat is VersaStack?

VersaStack, een gezamenlijk project van IBM en Cisco, is een geïntegreerd infrastructuurontwerp op basis van IBM’s Storwize V7000 Storage-oplossing en Cisco’s UCS-servers en -switches. Hiermee kunnen cloud-, big data-, analytics en mobility-projecten sneller, efficiënter en flexibeler worden uitgevoerd.

Bannerstoragekenniscyclus

Deze converged oplossing is precies wat de drukke IT’er van vandaag de dag nodig heeft: implementaties en het beheer van het datacenter worden gestroomlijnd, tot op zekere hoogte zelfs geautomatiseerd, en hij kan zich met de echt interessante zaken bezighouden.

Lees alles over VersaStack op de website van IBM Nederland.

IT-afdeling transformeert mee

Dynamische organisaties eisen dat applicaties snel worden geïmplementeerd en uitgevoerd. Ze willen een IT-afdeling die de flexibiliteit heeft om zich aan te passen aan veranderende bedrijfsprioriteiten. VersaStack kan de nieuwe uitdagingen in het tijdperk van big data en digitale transformatie niet voor u overnemen. Daar is toch echt de creativiteit voor nodig die de mens uniek maakt. Wel kan deze oplossing van IBM en Cisco u zoveel werk uit handen nemen dat er mankracht vrijkomt. Zo bent u klaar voor de toekomst.