Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

6 manieren om uw productieprocessen te verbeteren

Slimme software staat aan de basis van een Smart Business

Steeds vaker horen we het begrip Industrie 4.0 of Smart Industry. Het gaat hierbij om moderne ondernemingen die hun productieproces verbeteren door de integratie van machines met het internet. Processen worden zo aangepast dat er meer geproduceerd wordt, er minder fouten worden gemaakt en meer servicegericht produceren mogelijk is. Slimme software helpt daarbij.

Analist krijgt hulp van algoritme

Hoe moeten we dit in de praktijk zien? Slimme software speelt in deze ontwikkeling, die ook wel de 4e Industriële Revolutie wordt genoemd, een glansrol. Het gaat daarbij om state-of-the-art algoritmes die leren van de data die ze krijgen voorgeschoteld en automatisch het beste beschikbare model voor iedere dataset bouwen. Daardoor kunnen ook analisten die weinig ervaring hebben op het gebied van statistiek en wiskundige modellen, complexe problemen oplossen.

Wat is het Gradient Boosting Machine-model?

Deze whitepaper focust op het Gradient Boosting Machine-algoritme (GBM). Dit is een krachtige vorm van machineleren met tal van mogelijkheden. Met name wordt ingegaan op de rol die GBM kan spelen om de kern van een probleem in een productieproces te vinden, ook wel root cause analysis genoemd. De aanpak van het GBM-algoritme kent 6 voordelen. We noemen alvast de volgende:

  1. Het algoritme weet goed de belangrijkste voorspellende variabelen uit een grote datapoel te vissen.
  2. Complexe interacties tussen variabelen worden omgezet in een model.
  3. Ook ingewikkelde non-lineaire relaties tussen variabelen worden in een accuraat model gegoten.

6 manieren om uw productieprocessen te verbeteren

Wilt u alle 6 voordelen van het GBM-model leren kennen? Download dan de whitepaper en verbeter ook uw eigen productieprocessen.