Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

6 bouwblokken voor geslaagde gebruikersadoptie

Zo hoef je niet langer te schuilen onder je bureau

Na een intensief traject van inventarisatie, praten met verschillende softwareleveranciers en uiteindelijk het implementeren en testen, is de nieuwe software eindelijk klaar voor livegang. Het afgelopen jaar hebben jij en jouw collega’s hard gewerkt om alles voor de gestelde deadline rond te krijgen en nu gaat het echt gebeuren! Maar een week na livegang hoor je in de wandelgangen vooral gemopper. Je wordt overstelpt met vragen over issues die toch duidelijk waren tijdens het testen? Het is een vaak gehoord scenario en de oorzaak is eenvoudig: er wordt te weinig aandacht besteed aan gebruikersadoptie bij het implementeren van software. Wil je dat een IT-project of het implementeren van software succesvol verloopt? Dan zijn er een aantal bouwblokken die je absoluut niet over het hoofd mag zien.

Hier is het, start maar

Er zijn maar weinig mensen die verandering he-le-maal geweldig vinden. Slechts een enkeling ziet nieuwe software als een fantastische uitdaging om in een week tijd het hele systeem te doorgronden. Collega’s zijn gefocust op hun werkzaamheden en willen die zo efficiënt en goed mogelijk uitvoeren. Software hoort ze hierbij optimaal te ondersteunen. Geef je ze van de ene op de andere dag nieuwe tools en weinig ondersteuning, dan heeft dit een negatief effect op de productiviteit en het werkplezier van jouw collega’s. Eigenlijk het tegenovergestelde van waarom de organisatie aan de slag ging met nieuwe tools.

6 bouwblokken voor een geslaagde gebruikersadoptie

Wil je van toekomstige IT-projecten een succes maken? Dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan dingen zoals:

  • Communicatie
  • Early adopters die het goede voorbeeld geven
  • Ondersteuning

Wat deze bouwblokken precies inhouden en welke andere zaken je voor ogen moet houden bij het implementeren van software, dat lees je in deze handige whitepaper vol praktische voorbeelden en tips.

 

Download de whitepaper
Download