Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 Tips voor het nieuwe werken in 2025 en daarna

Wat is de invloed van millennials op de toekomst van werken?

Het kantoor met de werkplekken zoals wij dat nu kennen zal in 2025 niet meer bestaan. Dit komt niet alleen door de technologische ontwikkelingen die onze mobiele apparaten steeds sneller maken. Maar ook door het actief gebruik van social media, snelle communicatie en toenemende mobiliteit. Dit alles vraagt op een compleet nieuwe werkmethode.

Een nieuwe manier van werken met millennials

Momenteel is 47% van de medewerkers geboren na 1980. In 2025 zal twee-derde van de werknemers bestaan uit millennials. Deze groep mensen zullen de veranderingen nog verder voortzetten. Millennials hebben een andere gedachtegang dan de vorige generatie. Ze zijn flexibeler, digitaler en beter op de hoogte van de nieuwste sociale- en communicatietechnieken.

5 tips voor het nieuwe werken

Op welke manier kunnen organisaties werken naar een betere samenwerking? Hoe kunnen zij nog sneller innoveren en daarmee de concurrentiepositie behouden? Om de discussie over ‘de nieuwe toekomst van werken’ te starten, heeft IBM samen met PureMatter een sessie “Future of Work Experience” georganiseerd. Deze sessie ging in op 5 verschillende thema’s:

  1. De toekomst van werk: talenten
  2. De toekomst van communicatie en samenwerking
  3. De toekomst van werk: cultuur
  4. De toekomst van werk: technologie
  5. De toekomst van big data en analytics

De toekomst van werk: het aantrekken van talenten

Hoe kunnen organisaties nieuw talent aantrekken voor de nieuwe manier van werken? Veel bedrijven zetten succesvolle social media kanalen in voor het aantrekken van nieuw talent. Organisaties moeten mee in de denk- en werkwijze van jong talent. Doordat millennials zijn opgegroeid in een digitaal tijdperk van social media, ligt dit ook in de lijn der verwachtingen. Drie grote trends op het gebied van talent in de toekomst van werk zijn:

  • Talent legt de focus op het toevoegen van waarde binnen de organisatie
  • Social media komt steeds meer voor in het bouwen van communities en personal branding
  • Millennials in managementfuncties verwachten meer flexibiliteit van de organisatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de overige trends op het gebied van werken in 2025? Dit e-book gaat uitgebreid in op alle 5 veranderingen in de nieuwe toekomst. Download het e-book vandaag nog.