Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 tips om 2015 goed te beginnen (met Office 365)

Het nieuwe jaar is begonnen! Altijd een goed moment om met een schone lei te starten. Hierbij mijn 5 tips voor 2015:

1. Enjoy the best of all worlds
Tijdens mijn laatste bezoek aan TechEd is mij opgevallen dat alle demo’s en presentaties op Apple, Google en natuurlijk op Microsoft devices waren. Mijn tip voor 2015 is om niet meer op je favoriete technologie te focussen maar gebruik de juiste app op het juiste device!

2. OneDrive for Business – Just do (upload) it!
Ook op TechEd werd aangekondigd dat de OneDrive voor Business met een unlimited storage geleverd gaat worden. Terwijl deze feature nog in ontwikkeling is (en dat kun je hier op Microsoft Roadmap volgen), kun je nu al gebruik maken van je 1TB ruimte. Mijn advies is geen bestanden meer en ik bedoel echt NIETS 🙂 op je eigen device bewaren. Je kunt alles op OneDrive bewaren. Maak gewoon een paar simpele mapjes zoals “My Documents”, “Desktop”, “Downloads” enz. En “let the upload begin”.

3. Who has access to my personal information?
Controleer welke apps toegang hebben tot je persoonlijke gegevens. MyPermissions maakt dit proces zeer eenvoudig door het direct linken naar app permissies pagina’s van diensten als Google en Facebook.

MyPermissions heeft geen toegang tot je accounts nodig. Het is gewoon een lijst met links naar de exacte plaatsen in websites zoals Facebook, waar de machtigingen die je aan 3rd party apps hebt gegeven. In sommige websites kunnen deze links verstopt zijn in de user interface en zijn daarom moeilijk te vinden.

Je zal verbaasd zijn te zien hoe vaak je toestemming hebt gegeven!

4. Join the conversation
Vorige jaar maart was de introductie van Office 365 IT Pro Network… inmiddels hebben meer dan 44,000 professionals zich aangemeld. De community heet nu ook “Office 365 Community”. Dit netwerk beveel ik je aan wanneer je een Office 365 account hebt. Hier kun je met andere professionals, partners en Microsoft medewerkers in contact komen:

Office 365 Community: https://www.yammer.com/itpronetwork/

5. Explore the Office App Store
Een paar jaar geleden heeft Microsoft een nieuwe app store geïntroduceerd. Deze store is heel aantrekkelijk voor Office 365 gebruikers. Het is leuk om te zien hoe snel het aantal apps groeit. e-office heeft inmiddels 4 apps gepubliceerd. Vorig jaar hebben wij TeamSpirit Doc Finder en AskApp gepubliceerd en hieronder staan twee GRATIS apps.

e-office slider – Een handige app om een mooie slider te plaatsen op je SharePoint site

Social-following app part – Geeft je een handige interface van alles wat je volgt binnen SharePoint.