Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 technologie trends om orde te creëren in je brand management

Technologie biedt ondersteuning bij het bouwen van een sterk merk. Met welke tool creëer jij overzicht in de lading aan informatie en digital brand assets? Hoe verkort je de time-to-market? En sterker: hoe zorg je ervoor dat iedereen op dezelfde manier communiceert in documenten, presentaties en zoiets basaals als de e-mailhandtekening? Welke software is daarvoor geschikt?

Welke software & tools helpen bij het managen van je merk?

Als corporate communicatiemanager of als brand­manager wil je dat de informatie die belangrijk is voor marketingcommunicatie-uitingen goed is ge­organiseerd en makkelijk vindbaar. Divisies moeten ondersteunend materiaal snel en makkelijk kunnen vinden. Hierbij zijn gebruiksvriendelijke systemen alles bepalend. De volgende systemen vergemakke­lijken dit proces:

1. Brand Identity & Template Management Software

Voorzie documenten van de juiste huisstijl met de meest recente gegevens, waardoor je al jouw klantcommunicatie op orde hebt. Door middel van slimme sjablonen en tekstblokken heb je grip op alle informatie en uitgaande correspondentie, zoals presentaties, e-mails, Word- en Excel bestanden. iWRITER 365 is hier een voorbeeld van.

2. Marketing Resource Management (MRM)

Helpt marketing- en brandmanagers in enterprise omgevingen bij het stroomlijnen en automatiseren van marketingcommunicatieprocessen en het inzichtelijk houden van campagnes en ROI. Een MRM-systeem is een platform voor merkbeheer waarin de marketingactiviteiten voor zowel print, social media, digitaal en mobiele media compleet geïntegreerd zijn. In een MRM-systeem kun je terugvallen op projectplanningen, budgetberekeningen, enzovoorts.

3. Digital Asset Management (DAM)

MRM kan overlappingen hebben met een DAM-systeem. DAM helpt creatieve teams met het efficiënt managen en distribueren van afbeeldingen en andere digitale media en het verminderen van tijdrovende taken. Voorbeelden hiervan zijn Adobe Experience Manager en Bynder. Je beschikt over een platform waarin alle actuele huisstijl- en merkrichtlijnen, merkbouwstenen en bronbestanden samenkomen. Medewerkers delen op dit platform ideeën en inspireren elkaar.

4. Marketing Insights & Analytics

Klantgedrag laat zien wat wel werkt en wat niet. Wanneer je de beschikking hebt over marketingcampagnetools, kun je gegevens en voorspellende analyses gebruiken om inzicht te krijgen in de klantprofielen en de effectiviteit van je campagnes te verbeteren. Microsoft Power BI helpt je hierbij. Als je te maken hebt met grote hoeveelheden data kun je denken aan Microsoft Azure SQL Database om de gegevens te consolideren en interpreteren.

5. Web apps & Mobile apps

Voor een korte time-to-market en het snel communiceren van je nieuwe merk, wil je binnen no-time nieuwe apps of websites laten bouwen. De cloud apps van Microsoft (Azure App Service) kunnen je helpen snel te schakelen en schaalbaar maken.

Wereldwijd dezelfde corporate stijl

Dit zijn enkele voorbeelden van hulpmiddelen om marketingcommunicatieprocessen te standaardiseren. Ze ver­gemakkelijken het werk en medewerkers blijven up-to-date van de laatste ontwikkelingen.

Wereldwijd wordt dezelfde stijl toegepast. Dat zorgt voor een professionele, uniforme uitstraling. Proces­sen blijven strak georganiseerd, maar medewerkers behouden de mogelijkheid om de materialen aan te passen aan de lokale markt. Medewerkers behouden hun vrijheid en creativiteit en jij behoudt het over­zicht en de corporate eindcontrole.