Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 Stappenplan naar veilig samenwerken op afstand

Samenwerken op afstand in 5 stappen

Tegenwoordig hebben veel medewerkers in de organisatie geen vaste werklocatie meer. Denk hierbij aan: buitendienstmedewerkers of thuiswerkers. De fysieke afstand tussen collega’s is bij deze medewerkers letterlijk erg groot. Voor samenwerking is persoonlijk (face-to-face) contact met collega’s erg belangrijk. Met de moderne hulpmiddelen van vandaag (denk hierbij aan slimme vergadermiddelen zoals videoconferencing) hoeven medewerkers niet meer fysiek af te spreken om samen te kunnen werken.

In deze whitepaper bespreken we een stappenplan die het veilig samenwerken op afstand mogelijk maakt en onder andere de reis- en verblijfskosten kunnen besparen. In dit stappenplan worden de stappen voor het in kaart brengen van de juiste oplossing naar de juiste hardware en tips om er vervolgens effectief mee te werken besproken.

Lees hieronder meer over de 5 stappen van het stappenplan:

Stap 1: Reistijd van medewerkers benoemen
Als eerste is het belangrijk om de huidige situatie goed in kaart te brengen. Dit is de voorwaarde voor het maken van een goede keuze. Neem in een document of spreadsheet de volgende zaken op: Algemene reiskosten, reiskosten intern overleg, reiskosten extern overleg en telefoonkosten.

Stap 2: Bepaal wat u nodig heeft
Benoem wat het bedrijf precies nodig heeft. Dit is een belangrijke stap na het in kaart brengen van de situatie. Deze stap moet genomen worden voor het zoeken naar de juiste oplossing op het gebied van vergaderen op afstand met vergadertools. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

Stap 3: Kies een passende oplossing
Bij deze stap gaat het om 5 belangrijke zaken:

  • Welk type systeem heeft mijn bedrijf nodig?
  • Over welk netwerk zullen de vergaderingen op afstand worden gevoerd?
  • Welke aanvullende software en hardware heb ik nodig?
  • Wat sluit het beste aan bij onze ICT strategie? Uitbesteden of zelf beheren?
  • Hoe verloopt de integratie met andere producten, systemen en apparaten?

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over de overige twee stappen en meer informatie over de eerste drie stappen? Download de volledige whitepaper met meer informatie over het 5 stappenplan naar samenwerken op afstand.