Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 stappen voor het in kaart brengen van samenwerken op afstand

Samenwerken op afstand in 5 stappen

Voor medewerkers die geen vaste werklocatie hebben, zoals buitendienstmedewerkers of thuiswerkers is de fysieke afstand tussen collega’s letterlijk groot. Voor een efficiënte samenwerking is persoonlijk (face-to-face) contact erg belangrijk. Met de moderne communicatiemiddelen van vandaag hoeven collega’s niet meer fysiek af te spreken om samen te kunnen werken. Overleggen op afstand is al mogelijk met slimme vergadermiddelen zoals videoconferencing.

In deze whitepaper worden de stappen beschreven die het veilig samenwerken op afstand mogelijk maakt. Hierdoor kan een medewerkers de reis- en verblijfskosten besparen. In dit stappenplan worden de stappen voor het in kaart brengen van de juiste oplossing naar de juiste hardware en tips om er vervolgens effectief mee te werken besproken.

Hieronder staan een aantal van deze stappen beschreven:

Stap 1: Reistijd van medewerkers benoemen
Voor het maken van een goede keuze, is het belangrijk om de huidige situatie goed in kaart te brengen. Neem in een document of spreadsheet de volgende zaken op: Algemene reiskosten, reiskosten intern overleg, reiskosten extern overleg en telefoonkosten.

Stap 2: Bepaal wat u nodig heeft
Na het in kaart brengen van de situatie, is het belangrijk om te benoemen wat het bedrijf precies nodig heeft. Dit is belangrijk voor het zoeken naar de juiste oplossing op het gebied van vergaderen op afstand met vergadertools. Benoem hierin een aantal zaken, lees hierover meer in de volledige whitepaper.

Stap 3: Kies een passende oplossing
Bij deze stap gaat het om 5 belangrijke zaken:

  • Welk type systeem heeft mijn bedrijf nodig?
  • Over welk netwerk zullen de vergaderingen op afstand worden gevoerd?
  • Welke aanvullende software en hardware heb ik nodig?
  • Wat sluit het beste aan bij onze ICT strategie? Uitbesteden of zelf beheren?
  • Hoe verloopt de integratie met andere producten, systemen en apparaten?

Download de whitepaper
Nieuwsgierig geworden naar de overige twee stappen en meer informatie over de eerste drie stappen? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper met meer informatie over het 5 stappenplan naar samenwerken op afstand.