Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 redenen waarom u big data-kansen laat lopen

Wanneer omarmt telecombranche Hadoop?

De telecomwereld heeft voordelen waarop andere branches alleen maar jaloers kunnen zijn. weinig organisaties hebben de beschikking over de rijkdom  en diversiteit aan klantgegevens die telco’s hebben. Terwijl andere bedrijven geld over zouden hebben voor deze schatten aan data, laten telco’s ze opmerkelijk genoeg vaak liggen. Vaak bestaat er koudwatervrees om aan de slag te gaan met Hadoop, het open-source systeem dat grote hoeveelheden data opslaat en verwerkt. Wat houdt ze tegen?

Telco’s blijken zich te laten remmen door vooroordelen. Deze whitepaper maakt korte metten met 5 mythes over big data en analytics. Dit zijn de sprookjes waarin veel mensen nog steeds geloven:

1. ‘Onze data zijn te divers om te analyseren’

De data van telecombedrijven bevinden zich in honderden systemen. Het zal nooit lukken ze allemaal te consolideren en centraliseren, is vaak de gedachte.

2. ‘Open-source is onveilig’

Hadoop is open source. Dat maakt sommige organisaties zenuwachtig: is de veiligheid van hun data wel geborgd?

3. ‘De investering in Hadoop is te groot’

Slechts 26% van IT- en zakelijke beslissers gebruikt Hadoop of experimenteert ermee. Zo blijkt uit onderzoek van Gartner. Bedrijven zien Hadoop als te duur of ‘overkill’ voor de problemen die ze tegenkomen.

4. ‘Hadoop is te ingewikkeld in het gebruik’

Hadoop is erg complex. Er zijn bijzondere skills nodig om ermee te werken. Alleen de beste mensen op de markt, die werken voor topbedrijven, halen waarde uit Hadoop. Dat is tenminste het beeld…

5. ‘Het is lastig legacy-systemen te integreren met Hadoop’

De telecombranche is data-intensief. Legacy-systemen spelen hier een belangrijke rol. De integratie van Hadoop maakt de IT-infrastructuur nog ingewikkelder.

Tot zover de 5 verhalen die nog steeds over Hadoop de ronde doen. De whitepaper zet helder uiteen dat de realiteit er totaal anders uitziet. Laat u nog steeds de mogelijkheden van Hadoop liggen? Uit dit document blijkt dat u dan wellicht een dief van uw eigen portemonnee bent.