Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 niet te missen retail-trends voor 2019

Zet deze analytics trends op jouw agenda

Data is inmiddels ook binnen de retail een randvoorwaarde voor succes en een essentieel fundament voor een toekomstbestendige bedrijfsstrategie. Wanneer we de retailmarkt onder de loep nemen, zien we een aantal analytics trends waarvan we verwachten dat ze in 2019 een grotere rol zullen spelen. Deze whitepaper beschrijft de 5 niet te missen trends die op de agenda horen te staan van iedere retailer.

1.     Focus op klantdata

De verschuiving van een productgeoriënteerde markt naar een klantgeoriënteerde markt zet zich ook in 2019 onverminderd voort. Veel retailers weten precies hoe het zit met hun verkoopcijfers en de prestaties van hun winkels. Maar hoe zit het met inzicht in de klantdata? In 2019 wordt deze klantdata steeds belangrijker. Klantbehoud, churn, groei, bereik en klanttevredenheid zijn analytics die ingeburgerd raken in alle lagen van de organisatie. Alleen met inzicht in deze data kan een organisatie de stap zetten naar een gepersonaliseerde klantbeleving.

2.     AI voegt in de hele organisatie waarde toe

AI is al alomtegenwoordig in ons leven. Denk maar aan “Dit vind je ook leuk” bij je favoriete webshop of de gepersonaliseerde Spotify-aanbevelingen. Ook in de retail is AI al lang geen toekomstmuziek meer. AI wordt volop ingezet om efficiënter te werken en winstgevend te blijven. Deze opmars zet zich ook in 2019 voort. Kunstmatige intelligentie wordt bijvoorbeeld in gezet voor:

  • Betere voorspellingsmodellen voor voorraadbeheer
  • Betere prijs-beslissingen
  • Berekenen en meten van sentiment en emotionele score

Met de hulp van AI kan Home Depot bijvoorbeeld heel snel problemen in het bestelproces van op maat gemaakte jaloezieën identificeren en ze oplossen. Het bedrijf kan voorspellen wanneer klanten tegen problemen zullen aanlopen, en ze lossen deze op met de leverancier nog voor het probleem zich voordoet. Resultaat? Geen dure kosten om het product opnieuw te laten aanpassen en een tevreden klant.

Wil je weten welke 3 trends in 2019 zeker op jouw netvlies moeten staan? Download dan deze whitepaper en kijk hoe Home Depot en Levi’s hun digitale transformatie voortzetten.

 

Download de whitepaper
Download