Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 belangrijke onderdelen bij het kiezen van een CRM-systeem

Het aanschaffen van een CRM-systeem

Het kiezen voor de juiste CRM-oplossing kan een lastige klus zijn. Er moet in één keer de juiste keuze gemaakt worden. Anders kan dit een financiële en organisatorische impact hebben. Deze whitepaper geeft organisaties ondersteuning bij het kiezen van de juiste CRM-oplossing. Deze whitepaper is het tweede deel van een whitepaper serie. Deel 1 ging in op het selecteren van een CRM-systeem, deel 2 gaat verder in op het aanschaffen van een CRM-systeem.

Deze CRM whitepaper gaat in op de volgende onderdelen:

  1. Geheugenverlies; zodra bij de onderhandelingen het magische woord ‘korting’ valt, zijn alle in het verleden geleerde lessen in een klap weg.
  2. Liever kort dan korting; liever een korte implementatieperiode dan een korting op de implementatiediensten
  3. De meetlat voor pakketselecties; Helaas konden de leden het onderling niet eens worden…..
  4. Maatwerk als smeermiddel; Veel organisaties zetten maatwerk in als smeermiddel voor de overgang van oud naar nieuw.
  5. Verstandige prijsvorming; is aanbesteding op basis van ‘fixed price’ wel een verstandig idee?

Hieronder staat één van de onderdelen verder uiteengezet.

Maatwerk als smeermiddel
Een groot deel van al het maatwerk rondom een CRM-pakket wordt kort na de livegang al niet meer gebruikt. Organisaties zetten maatwerk vooral in om de overgang van oud naar nieuw te faciliteren. Dit is vooral om de gebruikers tegemoet te komen. Deze inzet van maatwerk kost ondernemingen veel geld en zet de ROI bij het begin van het project al onder druk. Lees in de whitepaper meer over waarom u maatwerk niet moet inzetten als smeermiddel, maar voor het ontwikkelen van onmisbare en ontbrekende functies. .

Download de whitepaper
Deze whitepaper gaat in op de bovenstaande 5 belangrijke aspecten bij het aanschaffen van een CRM-systeem. Deze whitepaper is deel 2 van een serie. Heeft u deel 1 gemist? Ga naar deel 1: Het selecteren van een CRM-systeem.

Lees ook de andere twee delen: