Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 aandachtspunten in je strijd tegen cybercrime

Bescherm je data tegen cybercriminelen

The city that never sleeps is een bekende bijnaam van New York, maar zo langzamerhand is de hele wereld 24/7 wakker. Iedereen kan op elk moment, waar ook ter wereld, informatie opvragen, mail checken of appjes sturen. Ook binnen organisaties zien we dat medewerkers steeds meer mogelijkheden krijgen om zelf te bepalen waar, hoe en wanneer ze aan de slag gaan. De uitdaging is om een balans te vinden tussen productiviteit en veiligheid. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de vrijheid krijgen zonder dat jouw data een makkelijke prooi wordt voor cybercriminelen?

Risico op datalek neemt toe

Het is moeilijk om te geloven, maar dagelijks vinden er gemiddeld 30.000 cyberaanvallen plaats. De kans dat ook jouw organisatie ermee geconfronteerd wordt is dus bijzonder groot. Het is eerder een vraag ‘wanneer’ dan een vraag ‘of’ je getroffen wordt. Cybersecurity moet dus hoog op de agenda staan binnen de organisatie. Om de werkomgeving te beveiligen is het goed om 5 aandachtspunten in je achterhoofd te houden:

  1. Voorkomen
  2. Detecteren
  3. Oplossen
  4. Herstellen
  5. Continue monitoring

In de praktijk

Tom, CFO bij Wallet Group, een middelgroot accountancy kantoor, wordt op maandagochtend wakker en kijkt standaard als eerste op zijn mobiele telefoon om te zien of er nog nieuws is. Hij scant zijn mail en ziet een berichtje van zijn CEO Claire met de vraag of hij zo snel mogelijk onderstaande rekening wil laten betalen. Tom stuurt het bericht door naar zijn afdeling, ontbijt en rijdt naar kantoor. Eenmaal aangekomen op kantoor meldt hij bij Claire dat de rekening is betaald. Claire zegt: “Welke rekening?”.

Aan de hand van dit praktijkvoorbeeld geeft deze whitepaper aan hoe bovenstaande aandachtpunten ingezet worden in de bestrijding tegen cybercriminaliteit. Lees de details en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.