Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 aandachtspunten bij cybercriminaliteit

Hoe bescherm je de organisatie tegen internetcriminaliteit?

We leven in een wereld die non-stop doorgaat. Iedereen wil op elk moment en op elk tijdstip bij alle informatie kunnen. Werkgevers geven werknemers de mogelijkheid om thuis te werken op hun device naar keuze. Werknemers zijn op deze manier een stuk productiever, maar hoe hou je de balans tussen productiviteit en veiligheid? Hoe blijf je veilig en gecontroleerd profiteren van overal en altijd kunnen werken? Deze compacte solution sheet geeft je aan de hand van een praktijkcase 5 aandachtspunten om cybercriminaliteit tegen te gaan.

Productiviteit en veiligheid

Met 30000 cyberaanvallen per dag is het niet meer de vraag of, maar wanneer cybercriminaliteit jou treft. Een cyberaanval kan je bedrijf gedeeltelijk, maar ook volledig plat leggen. Daarnaast kan het niet alleen schade aan jouw organisatie toebrengen, maar ook aan die van je klanten tussen alle verzamelde data. Door aandacht te besteden aan de 5 punten besproken in deze case, kan informatiebeveiliging op het gewenste niveau bereikt worden.

Welke rekening?

Tom, CFO bij Wallet Group, een middelgroot accountancy kantoor, wordt op maandagochtend wakker en kijkt standaard als eerste op zijn mobiele telefoon om te zien of er nog nieuws is. Hij scant zijn mail en ziet een berichtje van zijn CEO Claire met de vraag of hij zo snel mogelijk onderstaande rekening wil laten betalen. Tom stuurt het bericht door naar zijn afdeling, ontbijt en rijdt naar kantoor. Eenmaal aangekomen op kantoor meldt hij bij Claire dat de rekening is betaald. Claire zegt: “Welke rekening?”.

Cybercrime tegengaan

Wat is hier gebeurd? Lees in de sheet het vervolg op dit verhaal en wat je kan doen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.