Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

5 aandachtspunten bij CRM-selectie

Het selecteren van een CRM-systeem

De keuze voor het juiste CRM-systeem en de juiste CRM-implementatiepartner is geen gemakkelijk opgave. Zeker als de gemaakte keuze vanwege financiële en organisatorische impact niet meer gewijzigd kan worden. Hoe gaat een organisatie om met het selectieproces en hoe komt het in één keer tot een geschikte keuze? Deel 1 van deze vierdelige serie whitepapers kan ondersteunen bij de keuze voor een geschikt CRM-systeem. De overige 3 delen gaan in op het contracteren, implementeren en het gebruik van het CRM-systeem.

Het pakket van eisen en wensen
Voordat er een CRM-systeem gekocht kan worden is het belangrijk om eerst een pakket van eisen- en wensen samen te stellen. Maar hoe meer afdelingen en medewerkers u daarbij betrekt, hoe hoger de lat komt te liggen. Wat zijn hiervan de gevolgen? Een te zwaar pakket, onnodig maatwerk, langere implementaties en dus ook hogere kosten. Is het tijd voor een nieuwe benadering? Lees in de whitepaper meer over hoe dit in uw organisatie aangepakt kan worden.

Kiest u een leverancier of ook een sparringpartner?
Als het gaat om een CRM-systeem zijn er twee soorten aanbieders:

  1. De traditionele aanbieder: Een pakket installeren, de functies aanleren en vertrekken.
  2. Een sparringpartner: Denkt mee om veranderingen te ondersteunen en door te voeren. Kijkt hoe ze bestaande processen kunnen verbeteren en knelpunten kunnen oplossen.

Om de mogelijkheden van de nieuwe technologieën te kunnen benutten is verandering essentieel. Een CRM-leverancier met de competenties van een sparringpartner is dan onmisbaar. Kies een CRM-implementatiepartner niet alleen op de laagste prijs, maar kijk vooral ook naar het sparringpartner gehalte.

Download de whitepaper
Wordt het Blinken of Zinken op het CRM-schip? Deel 1 van deze serie whitepapers gaat dieper in op 5 aandachtspunten bij het selecteren van het juiste CRM-systeem. Deze whitepaper gaat verder in op het samenstellen van het eisen- en wensenpakket, terugverdientijden, alternatieve aanpak of een vernieuwde versie, kapitaalvernietiging en leverancier of sparringpartner.

Lees ook de andere twee delen:

 

Download de whitepaper
Download