Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

4 trends die aantonen dat blockchain in 2019 gaat domineren in opkomende technologieën

Blockchain is op dit moment in potentie misschien we dé belangrijkste technologie. Er zijn hoge verwachtingen. De technologie heeft de potentie om veel problemen op te lossen en een overvloed aan mogelijke heden te creëren in tal van verschillende sectoren. De laatste jaren is blockchain alleen maar gegroeid, én dat zal in 2019 niet anders worden.

1. Traditionele bedrijven gaan aan de slag met blockchain-technologie

We zien steeds meer bedrijven die bezig zijn met de implementatie van deze geavanceerde technologie in talloze toepassingen. De meest voorkomende organisaties zijn banken, financiële diensten, verzekeringen, supply chain management, gezondheidszorg, e-commerce, gaming en academici, aldus Zac Cheah, CEO van Pundi X. Lees hier de volledige gast post van Zac Cheah voor blockonomi.com

2. Het gebruik van blockchain-technologie gaat voorbij financiële transacties

Er komen steeds meer pilots en proof-of-concepts die breed in verschillende industrieën kunnen worden uitgerold. Een aantal weken geleden schreven we al hoe de Albert Heijn blockchain technologie inzet om inzichtelijk te maken waar producten vandaan komen. De supermarkt keten deed dat door een combinatie te maken tussen de blockchain-technologie en QR-codes.

3. Innovatieve startups verstoren bestaande industrieën met de het gebruik van nieuwe technologie

Er zijn veel snelgroeiende startups, die met ervaren leidinggevende goed verbonden zijn in hun sector. Deze bedrijven hebben blockchain-technologieën geïmplementeerd in hun bedrijfsmodel en dat is een groot voordeel. Dat blijkt ook uit de ‘Blockchain Global Survey 2018’ van Deloitte.

4. Ook de overheid zal blockchain-technologie gaat implementeren

Blockchain-technologie brengt veel bestuurlijke -en juridische vragen met zich mee. Daarom is het van groot belang dat ook de overheid de voordelen en kansen in ziet. Zo kan er wet -en regelgeving worden gemaakt, die er ook weer voor zorgt dat de technologie breder geaccepteerd zal worden. In Nederland zijn er al enkele pilots gehouden bij de Rijksoverheid. Een goede ontwikkeling, die in 2019 ongetwijfeld door gezet zal gaan worden.

Ook Blockchain toepassen in de praktijk?

Tijdens de praktische Masterclass Blockchain in Business leert u welke stappen u moet doorlopen om blockchain succesvol in uw organisatie te implementeren en welke strategie daar het meest geschikt voor is. Aan de hand van diverse praktijkopdrachten ervaart u hoe blockchain in de praktijk werkt. De praktische masterclass leert u hoe u zelf zinvol aan de slag kunt gaan met blockchain in uw organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de training