Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

4 nieuwe mogelijkheden van LinkedIn

Zet u LinkedIn in voor uw marketingcampagne?

LinkedIn wordt steeds vaker ingezet als platform voor een digitale marketingcampagne. Eén van de redenen hiervoor is dat het voor organisaties een steeds grotere uitdaging is om onder de aandacht te komen bij de juiste doelgroep. Ook al is uw content interessant en van hoge kwaliteit; zonder de juiste doelgroep blijft het resultaat uit. LinkedIn Advertenties kunnen een grote rol spelen om die juiste doelgroep wél te bereiken. In een eerdere whitepaper werd al besproken wat de mogelijkheden en voordelen van LinkedIn waren. In deze whitepaper worden een aantal features van LinkedIn besproken. Deze features kunnen uw marketingproces een boost geven. 

De volgende advertentiemogelijkheden komen aan bod:

  1. Targeting
  2. Gerichte content
  3. Meetbaarheid van de resultaten
  4. Eenvoudig leadinformatie genereren

Maak de doelgroep specifieker met targeting

Doordat er met targeting gebruik gemaakt kan worden van de profielinformatie van de LinkedIn-gebruiker kan er specifiek gesegmenteerd worden. Hierdoor is de kans vele malen groter dat u de gewenste doelgroep bereikt. Naast demografische en geografische segmentatiecriteria zijn er ook een aantal andere opties waaruit gekozen kan worden. Dit zijn:

  • Website retargeting
  • Account retargeting
  • Contact retargeting

Hierdoor kunt u zowel websitebezoekers als contactpersonen en specifieke organisaties als doelgroep kiezen. Lees in de whitepaper meer over deze verschillende opties.

Zet gerichte content in door demografische inzichten

Doordat je met LinkedIn op een specifieke doelgroep kan richten, kan de content ook specifieker afgestemd worden op de lezer. Dit zorgt voor een tevreden doelgroep en een hogere conversie. Breng vooraf de doelgroep goed ik kaart aan de hand van buyer persona’s. De nieuwe tool website demographics laat zien wat voor type bezoekers uw website heeft gehad. Hierdoor kunt u specifiek richten op deze bezoekers en een betere tageting creëren voor uw campagnes.

Gaat u deze advertentiemogelijkheid benutten?

De conclusie uit deze whitepaper is dat LinkedIn een goede manier is om uw B2B-marketingcampagne een boost te geven. Dit komt door het zakelijke karakter van het social media platform, maar ook de beschikbare informatie die beschikbaar is over de doelgroep. Hoe gaat u dit platform inzetten in uw marketingcampagne? Download de whitepaper voor meer tricks en trucs over de mogelijkheden met LinkedIn 2.0.