Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

4 manieren om nieuwe IT’ers te overtuigen van je bedrijf

Niet zelden hebben IT’ers de banen voor het oprapen liggen. Ieder bedrijf heeft één of meerdere IT’ers nodig, dus er is continu vraag op de vacaturemarkt. Maar vaak hebben bedrijven moeite om deze vacatures te vervullen. Hoe zorg je dat je bedrijf opvalt en je de juiste IT’ers aantrekt?

Schrijf een pakkende vacature

De eerste plaats waar je je kunt onderscheiden, is de vacature. Zorg voor een pakkende titel en neem – zodra je de aandacht hebt – de lezer meteen mee in je verhaal. Vertel het verhaal van je bedrijf in een logische volgorde. Het is niet voor niets dat verhalen vertellen nog steeds zo belangrijk is: het is de manier waarop de hersenen graag en gemakkelijk informatie verwerken. Waarom zou je dat niet inzetten in je vacature?

Manieren om je vacaturetekst nog pakkender te maken: laat een van je medewerkers kort aan het woord, gebruik bulletpoints om de tekst overzichtelijk te houden en maak je tekst zo concreet mogelijk. Met abstracte termen heb je de kans de plank mis te slaan. Als je besluit je kansen te vergroten en ook Engelstalige sollicitanten een kans te geven, loont het ook om je vacature professioneel te laten vertalen bij een technisch vertaalbureau, zodat de juiste technische termen en aanspreekvormen gebruikt worden.

Zorg dat je up to date blijft met de nieuwste technologische ontwikkelingen

Het klinkt misschien cliché, maar als je nog steeds met computers van 15 jaar geleden werkt, zal dit een afknapper zijn voor de gemiddelde tech-savvy IT-er. Dan is het tijd om een stap vooruit te zetten! Scroll eens door de nieuwsberichten van Tweakers, overleg over wat de juiste volgende stap kan zijn voor je bedrijf. Je kunt natuurlijk ook in je vacature aankaarten dat je hier stappen in wil zetten: er zijn vast voldoende IT’ers die met plezier samen met je op zoek gaan naar de beste nieuwe desktops, managementordersystemen of productiviteitstools die je verder kunnen helpen. Als je laat zien dat je bedrijf vooruitstrevend is, zul je ook vooruitstrevende sollicitanten aantrekken.

Biedt een ontwikkeltraject aan

Sollicitanten kijken niet alleen naar de functie die openstaat, maar ook naar of ze zich daarna nog kunnen doorontwikkelen binnen het bedrijf. Geef duidelijk aan wat je in de toekomst te bieden hebt en of er mogelijkheden zijn voor scholing of zelfstudie. Maar wanneer het niet lukt om een IT’er te vinden met de juiste vaardigheden, is het soms is het ook de moeite waard om je af te vragen of ze deze intern nog kunnen leren. Een sollicitant met ervaring in Java, maar je zocht iemand die in Python kan programmeren? Met een beetje begeleiding is de kans groot dat deze IT’er zo op weg is in Python.

Spreek de juiste taal, op de juiste plek

Het is belangrijk om na te denken over waar je je toekomstige werknemers aanspreekt. Gebruik naast LinkedIn netwerken zoals social media en de website ICTergezocht, zet een ‘Werken bij’-pagina op voor je website, en maak het zo makkelijk mogelijk om te reageren op de vacature.

Zorg er daarnaast voor dat je de juiste toon weet te vatten: laat zien hoe de sfeer is in je bedrijf. Als je een Engelstalige vacature plaatst, laat deze dan professioneel technisch vertalen zodat je goed overkomt. Ook een goede vertaalde website laat een positieve indruk achter.