Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

4 kernelementen van een veiligere cloud

See clearly in the cloud with threat-aware identity and access management

Veel organisaties zijn enthousiast over de cloud, met name als het gaat om hogere operationele efficiëntie en lagere kosten ten opzichte van traditionele IT-implementaties. Toch zijn er ook nog veel zorgen over het verminderd zicht in de cloud-infrastructuur, minder controle op het beveiligingsbeleid, nieuwe dreigingen bij gedeelde omgevingen en de complexiteit van de compliance.

Natuurlijk is de cloud-security uitermate belangrijk, maar het moet niet een remmende factor zijn bij de implementatie van de cloud. Een uitgebreide en dynamische benadering van cloud-security kan organisaties helpen om de toegang te beheren, gegevens te beschermen en meer overzicht te krijgen in de cloud-omgeving.

De kernelementen van cloudmanagement

Het is belangrijk dat organisaties een sterke beveiliging bieden die voldoet aan vier kernelementen:

 1. Identity lifecycle management
  Ondersteuning in de self-service van de gebruiker m.b.t. inschrijven, resetten van wachtwoorden en hercertificering.
 2. Access management
  Voorzien in veilige authenticatie voor gebruikers en de handhaving van context-gebaseerde toegang tot beleidsprocedures na de authenticatie.
 3. Directory services
  Het vereenvoudigen van de identiteitssynchronisatie tussen on-premises en off-premises infrastructuren.
 4. Security Intelligence
  Monitoren, auditing en rapportage over de gebruikersactiviteiten om zo het risico van interne bedreigingen te verminderen.

Wilt u meer te weten komen over de bovenstaande 4 kernelementen waar een veilig cloudmanagement aan moet voldoen? Lees in de volledige whitepaper meer over deze kernelementen. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper See clearly in the cloud with threat-aware identity and access management.

 

Download de whitepaper
Download