Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

4 kernaspecten van een succesvolle Microsoft 365 omgeving

Snelle Office 365 implementatie leidt meestal niet tot succes

Microsoft 365, voorheen Office 365, is één van de populairste cloudservices ter wereld. De as a Service-versie van het bekende Office-softwarepakket zit al jaren in de lift, maar sinds de COVID-19 maatregelen gingen nog meer bedrijven overstag. Het maakt werken en samenwerken op verschillende locaties eenvoudiger dan ooit. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Want niet iedere implementatie van Microsoft 365 levert bedrijven dezelfde voordelen. Simpelweg Microsoft 365 uitrollen blijkt geen goede aanpak om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van collega’s. Het zorgt er ook niet voor dat op magische wijze de security opeens verbetert. Wat moet je doen om wel optimaal te profiteren van je investering?

Een digitale werkplek in combinatie met Microsoft 365

Een digitale workspace geeft je alle voordelen van Office 365, maar dan met extra’s die zorgen voor een veilige omgeving die tegemoet komt aan de eisen van collega’s. Ook IT’ers worden blij met zo’n digitale workspace, want het zorgt voor een verminderde beheerslast door de geautomatiseerde updates en extra beveiliging. Maar voor je aan de slag gaat met het uitrollen van zo’n omgeving, is het belangrijk om goed na te denken over een aantal belangrijke kernaspecten.

De belangrijkste eisen voor een geweldige gebruikerservaring

Zomaar starten met het uitrollen van een digitale werkplek levert je niet de gewenste voordelen op. Daarom is het goed om voor je van start gaat een aantal zaken op een rij te zetten. Deze 4 kernaspecten mogen niet ontbreken in jouw strategie:

  • Bring Your Own Device (BYOD)
  • Beheer
  • Security en beleidsregels
  • Compliance

In deze whitepaper krijg je aan de hand van een handige checklist inzicht in de belangrijkste aandachtspunten binnen deze 4 bouwstenen. Denk maar aan het uitrollen van single-sign-on binnen jouw BYOD-beleid. Benieuwd waar je nog meer aan moet denken? Download dan deze praktische whitepaper en zet alles op een rij!

 

Download de whitepaper
Download