Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

4 distributie-tips voor succes

Het geheim van Amazon, wat kan jij leren?

Amazon, Netflix, Spotify, en Airbnb zijn dominant omdat ze een superieure service leveren tegen een lage prijs. Dat lukt ze door handig gebruik te maken van digitale technologie. Groothandels, leveranciers en distribiteurs kunnen dat ook. Maar niet door achterover te leunen en te reageren. Het is tijd voor actie om je eigen markt te veroveren!

De kunst afkijken van de winnaar

Velen proberen de kunst af te kijken bij Amazon. Een website met enorm veel producten, deze geografisch gespreid opslaan zodat de distributie razendsnel via standaard vervoerders gaat. Een leuk plan, maar op veel facetten zal Amazon je altijd aftroeven. Je kunt je distributieproces wel zo goed inrichten dat je op dat punt een superieure dienst biedt.

4 tips voor succes in de B2B-distributie

Welke lessen zijn er voor de B2B-markt daarin te leren? In de whitepaper Your Amazon Business Playbook lees je hoe de B2B-tak van Amazon explosief weet te groeien. Dat doet het via technologie en omdat het eigenlijk niet één bedrijf is maar een volledige bedrijfstak. Hoe die eruitziet en waarom het zo succesvol is lees je in de whitepaper. Daarin lees je ook 4 tips hoe je succesvol wordt.

Succes is een keuze…

Eén van de tips geven we alvast weg. Definieer je nieuwe model door continu te analyseren of klanten bereid zijn extra te willen betalen voor de speciale service die je biedt. Bekijk je bedrijf door de bril van millennials en bedenk of er geen generatiekloof ontstaat tussen je service en de klant van de nabije toekomst.

…als je in actie komt

Lees in de whitepaper de fascinerende geschiedenis van Amazon en de ondergang van diens rivalen. Vergeet niet Motorola was ooit dominant, maar werd van de troon gestoten door Nokia dat weer werd ingehaald door Apple. Niets is voor altijd en kansen zijn er altijd, je moet ze alleen wel grijpen. Begin met het downloaden van deze whitepaper.