Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

3 voorbeelden hoe usage data leiden tot digitale transformatie

Hoe verandert uw businessmodel door inzicht in usage data?

De usage data die uw gebruikers genereren, bevatten verborgen schatten. Ze bevorderen klantinzichten, vergroten de efficiëntie van producten en diensten en verminderen bedrijfsrisico’s.

Met nieuwe technologieën, zoals mobiele devices, The Internet of Things (IOT) en apps , zijn nieuwe producten en diensten mogelijk. Hiermee kunnen bedrijven klanten op nieuwe manieren benaderen. Ook worden op deze manier nieuwe, waardevolle gegevens verzameld. Door deze gebruikersdata actief in te zetten, profiteren organisaties optimaal van de voordelen van de huidige digitale transformatie.

Digitale transformatie leidt tot nieuwe businessmodellen

De manier waarop u en uw klanten gebruikmaken van technologie, is continu in beweging. De verandering gaat voor de meeste bedrijven sneller dan ze hadden verwacht. Oude businessmodellen staan onder druk vanwege de veranderingen en nieuwe spelers op de markt.

Data als de motor van succes

Als we kijken naar verschillende industrieën, zien we een gemeenschappelijk thema terugkomen. Data – veelal zijn dit klanten- of gebruikersdata – veranderen de manier waarop organisaties werken. Deze gegevens hebben hun risico’s, maar bieden ook enorme kansen, bijvoorbeeld bij het nemen van beslissingen op directieniveau. Apache Hadoop zorgt er mede voor dat deze transformatie mogelijk wordt gemaakt.

Deze whitepaper gaat dieper in op de volgende drie voordelen van een slimme inzet van usage data:

  • Klantinzichten bevorderen
  • Efficiëntie van producten en diensten verbeteren
  • Bedrijfsrisico’s verminderen

Datagebruik doorslaggevend voor succes

Hoe kan uw organisatie profijt trekken uit de vele data die uw klanten genereren? Download de whitepaper voor concrete tips! Door nu al mee te gaan in deze nieuwe ontwikkelingen, vergroot u uw kansen ten opzichte van uw concurrentie.