Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

3 tips voor een succesvolle Office 365-implementatie

Voorkom deze valkuilen bij uw overstap naar Office 365

Office 365 kan organisaties helpen soepeler samen te werken en te communiceren. Het is meer dan een manier om de huidige manier van werken te vervangen. Dit stelt u in staat om op een nieuwe wijze doelen te bereiken, waarbij de wensen en eisen van de gebruiker centraal staan.

In een enterprise omgeving Office 365 veilig en in combinatie met bestaande systemen laten werken betekent dat er werk aan de winkel is. Deze whitepaper zet 10 valkuilen voor u op een rij, gebaseerd op 120 Office 365-implementaties. Hieronder beschrijven we 3 tips die voortkomen uit de valkuilen.

1.Huidige situatie in kaart

Het meest voor de hand liggend, maar toch kan het niet vaak genoeg gezegd worden: de huidige infrastructuur in kaart brengen voorkomt implementatieproblemen met de software en hardware die u wilt behouden. Heeft u uw IT-infrastructuur goed in beeld, met alle devices en oplossingen die worden gebruikt in uw organisatie? Wat wilt u behouden en werkt dit goed samen met Office 365?

2.Office 365-implementatie in delen

Een project dat een jaar duurt tot aan de eerste lancering is funest voor het enthousiasme van de betrokkenen en verliest momentum. Denk groot, maar begin klein. Door een project in behapbare onderdelen aan te pakken, kunt u snel stappen zetten om meer synergie te bereiken.

3.Trainingen en workshops

De introductie van Office 365 gaat niet alleen om de implementatie van de oplossing. De projectteamleden die meedenken in het proces naar Office 365 moeten goed voorbereid zijn. Dat scheelt al snel 1 tot 2 maanden aan verloren tijd. Een gedegen voorbereiding en een goed kennisniveau met behulp van workshops en trainingen zijn essentieel voor het succes op de lange termijn.

Behoed uw organisatie voor de 10 meest gemaakte fouten bij een implementatie van Office 365. De eerste stap naar een succesvolle overstap begint hier: download nu de whitepaper 10 valkuilen bij de implementatie van Office 365.