Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

3 big data trends die de experts geheimhouden

Bereid u op de toekomst voor met deze whitepaper

De big data-trend zet de wereld op z’n kop. Hele bedrijfstakken transformeren. Er ontstaan nieuwe verdienmodellen en misschien ontwikkelde het marketingvak zich nooit zo snel. Veel voordelen van big data zijn al uitentreuren beschreven in whitepapers en blogs. Daarom presenteren we de big data-trends die nog niet tot het grote publiek zijn doorgedrongen.

1. Open source breekt door

Lange tijd was open source-software vooral geliefd bij geeks en hobbyisten. Ze kozen voor Linux als besturingssysteem omdat ze een hekel hadden aan Microsoft. Verder was open source-software vooral populair bij bedrijven die kosten wilden besparen. In dit big data-tijdperk is open source misschien wel geliefder dan ooit, omdat het ontwikkelaars in staat stelt samen te werken en innovatie te versnellen.

2. Nieuwe skills worden belangrijk

De nieuwe mogelijkheden van big data vereisen nieuwe skills en expertises. Aan de Universiteit Leiden wordt tegenwoordig zelfs gedoceerd over Hadoop, een bekend systeem om data op te slaan en te verwerken.

3. Bedrijfsbranches worden op hun kop gezet

De transportbranche weet niet hoe ze moet reageren op vernieuwende spelers als Uber en Lyft. Op dezelfde manier heeft de opkomst van big data impact op bijna alle delen van de economie. Het is spannend om te zien welke kant het opgaat. Wie slim is, anticipeert uiteraard op deze veranderingen.

Big data-trends volgens de experts

Deze inspirerende whitepaper beschrijft 10 actuele ontwikkelingen op big data-gebied. in dit document vindt u niet de tot vervelens toe herhaalde big data-trends, maar 10 inzichten die alleen nog bij de kenners bekend zijn. Zet vandaag de stap in de big data-toekomst en download de whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download