Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

3 belangrijke stappen bij het gebruik van een CRM-systeem

Het gebruiken van een CRM-systeem

Een passende CRM-oplossingen en de juiste implementatiepartner kiezen is geen gemakkelijke opgave. De financiële en organisatorische impact van een dergelijke keuze is groot en dus niet zo gemakkelijk aan te passen. Het is daarom belangrijk direct de goede keuze te maken. Een succesvolle CRM-implementatie heeft bovendien alles te maken met het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en het gebruik en de acceptatie door de gebruikers. In dit e-book worden drie belangrijke stappen bij het gebruik van een CRM-systeem uiteengezet.

 1. De ware kosten van kennis
  Het is voor bedrijven erg belangrijk op een goede manier gebruik te maken van het CRM-pakket. Financiële resultaten en soms zelfs het standhouden van de organisatie worden hiermee beïnvloedt. Het blijft dan ook verwonderlijk hoe slecht sommige bedrijven omgaan met aanwezige CRM-kennis.
   
 2. CRM-software: kosten of investering?
  Door te complexe CRM-software in het gebruik, gebrek aan innovatie en onvoldoende flexibiliteit zijn veel organisaties ongelukkig met een huidige CRM-software. Klachten als deze zorgen dat medewerkers hun heil in Excel of Access zoeken, met alle gevolgen van dien. Opvallend is dat veel van deze bedrijven toch met het CRM-systeem blijven werken. “De investering is nog niet afgeschreven”
   
 3. Stilstand of vooruitgang?
  Vaak maken organisaties gebruik van (sterk) verouderde versies van het CRM-systeem. Ondertussen beperken de leveranciers het support tot de meest recente versies. Dat leidt tot onenigheid. Kiest u voor stilstand of vooruitgang?

Download het e-book
Wilt u meer te weten komen over het gebruik van een CRM-systeem? Dit e-book gaat dieper in op de 3 bovenstaande onderdelen bij het gebruik van een CRM-systeem. Download geheel vrijblijvend het volledige e-book.

 

Download de whitepaper
Download