Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

3 belangrijke elementen bij een effectieve social campagne

Social is for closers

Klanten willen behandeld worden als individuele mensen, niet als een psychografisch profiel. Hoe meer een organisatie verbonden is met de sociale en mobiele klant van vandaag, de meer kans een organisatie heeft op het opbouwen van vertrouwen en een relatie. Social is niet ter vervanging van email, maar social is momenteel wel één van de meest spannende kanalen die sales kan inzetten.

Een snelle start met social sales
De huidige klanten maken aankopen hoe en wanneer ze dat zelf willen. Ze doen research online of praten met een verkoper voordat ze de winkel in gaan. Uit onderzoek komt naar voren dat klant al voor 57 procent door hun beslissingsproces heen zijn voordat ze met een salesvertegenwoordiger spreken. Dit is zelfs 70% in een complexe salessituatie. Dus als een salesteam niet online is, kan het bedrijf niet gevonden kan worden.

Goede relaties beginnen met een goed gesprek
Het is goed om als salesvertegenwoordiger verbonden te zijn met de top social kanalen. Door het volgen van contacten is het mogelijk om informatie in te winnen, maar ook te reageren op problemen of uitdagingen waarmee klanten worstelen. Denk er aan: het gaat niet alleen over de organisatie en zijn producten, luisteren en reageren is ook belangrijk!

  1. Leg een verbinding met uw klanten en potentiële klanten op de juiste kanalen
  2. Werk samen met de klantenservice
  3. Post berichten op verschillende momenten van de dag

TIP:  Het volgen van leads op LinkedIn en Twitter kan nieuwe deuren openen. Simpelweg door het feliciteren van iemand voor zijn verjaardag of een nieuwe baan, kan op de lange baan een waardevolle relatie worden.

Download de whitepaper
Wat zijn de belangrijkste elementen bij een effectieve social strategie? 3 tips om direct up-to-date te zijn met social! Hoe belangrijk is social listening voor een salesteam? Dit zijn allemaal vragen waar 14 experts op het gebied van social in deze whitepaper antwoord op geven. Opzoek naar meer tips? Download deze whitepaper vrijblijvend en ga aan de slag met social listening binnen de organisatie!

 

Download de whitepaper
Download