Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

2020 staat voor de deur: mis deze e-commerce trends niet

7 ontwikkelingen die meer omzet opleveren

2020, het is een jaartal wat tot de verbeelding spreekt. Al jarenlang verschijnen publicaties die een toekomstbeeld proberen te schetsen van onze wereld in 2020. Welke technologie is dan gemeengoed? Hoe zit onze maatschappij eruit? Is Mars inmiddels bewoond? Lang leek 2020 zo ver weg, maar inmiddels staat de toekomst voor de deur. Tijd om écht de trends die volgend jaar het verschil zullen maken onder de loep te leggen. Dit zijn de e-commerce trends voor 2020!

1.     Marketplaces worden nog populairder

Wie kent ze niet, die one stop websites waar je werkelijk alles koopt: van beddengoed tot racefietsen. Alles wat je nodig hebt vind je op één locatie en bovendien ben je verzekerd van een goede service. Niet voor niets dat online markpleinen zoals Bol.com, Amazon en Marktplaats blijven groeien. Voor ongeveer 16% van de online shoppers begint de zoektocht bij zo’n marketplace. Verkopen via een marketplace biedt je dus ook veel kansen, denk maar aan:

  • Grote doelgroep bereiken met minimale marketinginspanningen
  • Geen branding-kosten
  • Merkbekendheid, de kans is groot dat kopers uiteindelijk ook rechtstreeks naar jouw webshop gaan

Het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten, er zijn ook enkele punten waar je rekening mee moet houden wanneer je met een marketplace in zee gaat:

  • Weinig inzicht in klantdata, die blijft bij de marketplace
  • Strenge voorwaarden voor levertijden en retouren
  • Risico dat de marketplace populaire items zelf gaat produceren

Maar wat vinden retailers er nu zelf van? Zien ze verkoop via marketplaces als een kans of eerder als een bedreiging?

7 trends waarmee je meer omzet uit je e-commerce haalt

Benieuwd of retailers kansen of bedreigingen zijn in marketplaces? Wil je weten hoe data je vooruithelpt en hoe je meer verkoopt via social media? Mis dan deze 7 trends die in 2020 het verschil maken niet!