Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

2019: de stand van digitale transformatie

De menselijke maat bij automatisering

De maatschappij is voor een groot gedeelte al gedigitaliseerd. De meeste organisaties staan pas aan het begin van hun digitale transformatie. Overheden en bedrijven zien dat ze dankzij de inzet van digitale tools heel veel handmatig, herhalend werk kunnen automatiseren. Op die manier doen ze meer in minder tijd, krijgen ze grip op processen en verbetert de dienstverlening. Waar staan gemeenten en bedrijven nu en wat is er mogelijk dankzij de cloud, kunstmatige intelligentie en het automatiseren van systemen? En wat is de rol van de mens? Dat en meer lees je in het boeiende magazine Infolutie 2019.

Cloud: de motor achter digitalisering

In het tijdperk van de platformeconomie en steeds nieuwe technologieën speelt cloud een centrale rol. Je zou de cloud de katalysator van innovaties en nieuwe digitale mogelijkheden kunnen noemen, maar de groeiende populariteit van de ‘digitale wolk’ betekent ook dat software er in de toekomst aanzienlijk anders uit zal zien. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor de nu nog tijdrovende financiële processen?

Het voordeel van digitaal factureren

E-facturering is maar één van de onderwerpen die ruim baan krijgen. Je leest ook hoe de gemeente Ede met een vooruitstrevende visie op informatiebeheer hun serviceniveau voor burgers weet te vergroten door een state of the art zaaksysteem. Dit stelt ze in staat cliënten integraal van dienst te zijn. Natuurlijk is technologie belangrijk, maar het moet wel in dienst staan van de mens. Hoe zorgen bedrijven dat de menskant van de digitale transformatie op de juiste manier geadresseerd wordt?

Stap in de toekomst

Digitale tools zijn slechts een middel, niet het doel. Hoe bewandel je de middenweg van ratio en emotie? Hoe combineer je logica en creativiteit, hoe sla je een een brug tussen de digitale en de menselijke wereld? Dat lees je in het magazine Infolutie 2019. Download het voor een genuanceerde en verhelderende blik over strategieën voor een veilig, duurzaam en verantwoord gebruik van informatie.

 

Download de whitepaper
Download