Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 valkuilen bij de implementatie van Office 365 in de zorg

Learnings van 120 implementaties

Office 365 laat zorgmedewerkers effectiever samenwerken, communiceren en afstemmen. Teams worden meer zelfsturend en de samenwerking met externe personen wordt uitgebouwd. Office 365 is standaard software, u kunt dus meteen beginnen. Is het zo simpel? Zeker niet! Op basis van 120 projecten zetten we de tien belangrijkste valkuilen op een rij.

Office 365 in een zorgomgeving

Wanneer u Office 365 in een enterprise omgeving op een veilige manier wilt laten werken. En u wilt het laten werken in combinatie met bestaande systemen, binnen bestaande werkplek-concepten, dan is er technisch werk aan de winkel.  Maar de meeste uitdagingen hebben we op heel andere vlakken gezien.
Office 365 is namelijk véél meer dan een vervanging van een huidige situatie. De valkuiken die wij zagen lagen bijvoorbeeld in het verlengde van:

  • de nieuwe mogelijkheden om samen te werken
  • de wijze waarop informatie op ieder device beschikbaar komt
  • de training, adoptie, styling en inrichting van de informatiestructuur
  • het (her)inrichten van bedrijfsprocessen en werkwijzen

De 10 valkuilen downloaden

Een goede voorbereiding blijkt dan ook essentieel om onnodige problemen te voorkomen. Om u op voor te bereiden delen de Microsoft Health Alliance Partners op basis van hun praktijkervaring bij zorginstellingen graag de tien belangrijkste valkuilen in deze whitepaper.