Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 redenen om van je boekhoudpakket over te stappen op Business Central Cloud

De meeste boekhoudpakketten op de markt zijn goedkoop, makkelijk te installeren en worden mede om die redenen gebruikt door honderden tot duizenden accountants. Echter, als bedrijven groeien blijken de meeste pakketten niet voldoende ondersteuning te bieden voor alle bedrijfsprocessen. We gaan je hier uitleggen waarom je overstappen op Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud een goed idee is!

1. De groei van je organisatie vraagt om meer

Je organisatie groeit. In sommige gevallen betekent dat het toevoegen van meerdere vestigingen, activiteiten in meerdere landen en ga zo maar door. Als dit het geval is, houden vele boekhoudpakketten het voor gezien. Met Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud heb je onbeperkte mogelijkheden en de software groeit kosteloos met jouw organisatie mee!

2. Upgrades

Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud is een échte Cloud-oplossing. Als je het eenmaal hebt aangekocht, zul je zelf nooit meer hoeven upgraden. Microsoft zorgt namelijk dat het platform constant in ontwikkeling is en op die manier wordt geoptimaliseerd. De software is zelfs zó ingericht, dat als men iets aanpast, het geen invloed heeft of kan hebben op jouw organisatie.

3. Audit trails

Een van de belangrijkere functionaliteiten van standaard boekhoudpakketten is de mogelijkheid om terug te gaan en bepaalde gegevens te wijzigen. Dit brengt gemak met zich mee. Hoewel dit gemak met zich meebrengt bij sommige situaties met slechts één gebruiker, vraagt dit om problemen als er sprake is van meerdere gebruikers. Business Central Cloud maakt het mogelijk om je boekhouding in te zien, wanneer hij ook maar wil.

4. Cloud

Waar en wanneer, op welk apparaat dan ook toegang toe Business Central Cloud. Hoewel verschillende boekhoudpakketten ook Cloud-oplossingen bieden, zijn deze voor het MKB vrij beperkt in functionaliteiten. Business Central Cloud faciliteert in een volledige Cloud-oplossing, waarbij alle denkbare mogelijkheden ondergebracht zijn in slechts één systeem.

5. Office 365

Business Central Cloud maakt het mogelijk om direct vanuit applicaties zoals Outlook of Excel te werken. Creëer en verzend verkooporders, reageer direct op klantaanvragen enzovoorts. En dat enkel met één druk op de knop.

6. Schaalbaarheid

Business Central Cloud wordt gerund op Azure. Achter dit platform zit een sterke kracht en het staat bekend om schaalbaarheid. Je organisatie hoeft zich dus nooit zorgen te maken over eventuele respons van het systeem of het functioneren ervan, hoeveel data je ook gebruikt.

7. Data-capaciteit

Business Central Cloud heeft een ongelimiteerde datacapaciteit. Dit betekent dat, als je een licentie hebt aangeschaft, je voorzien bent van onbeperkte data. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het eventueel verwijderen van data van voorgaande jaren om data voor het komende jaar beschikbaar te maken. Business Central Cloud is passend zoals jij dat wilt.

8. Rapportages

Een van de grote klachten van Business Central Cloud en het Dynamics platform zijn de standaard Power BI rapportages. Weet je niet wat Power BI rapportages zijn, dan raad ik je aan om hier eens te kijken. Power BI geeft inzicht d.m.v. visualisaties van data die voor jouw specifieke rol belangrijk zijn. Of je nu bedrijfs-,sales- of supply chain manager ben, met Power BI weet jij altijd je beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

9. Integraties

Business Central Cloud maakt het mogelijk de software aan te passen en zaken te laten integreren, en dit gaat verder dan je denkt. Of het nu bepaalde web-services zijn, flat files, XML… Het is zo gek niet te bedenken en Business Central Cloud kan er iets mee. Een unieke mogelijkheid voor jezelf én je softwareleverancier.

10. Personaliseren

Business Central Cloud maakt het mogelijk het systeem aan te passen aan je behoeften. Gebruikers kunnen velden veranderen en het scherm aanpassen zoals zij er mee willen werken. Het maakt mogelijk te navigeren. Daarnaast kan je met extensies velden toevoegen, in feite brengt Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud alles wat je nodig hebt.