Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 redenen om te kiezen voor Desktop as a Service

Vereenvoudigd VDI vanuit de cloud

Voor veel bedrijven is 2020 een jaar vol uitdagingen en onzekerheden. De wereldwijde COVID-19 uitbraak dwingt bedrijven overal ter wereld om snel op zoek te gaan naar veilige manieren om medewerkers thuis te laten werken. Al snel werd duidelijk dat de traditionele VDI-inrichtingen niet voor iedereen weggelegd zijn. Het is dan ook geen verrassing dat het marktaandeel van clouddiensten in 2020 behoorlijk steeg. En de sterkste stijger van allemaal is Desktop as a Service. Gartner voorspelt voor DaaS een groei van maar liefst 95,4%!

Waarom kiezen bedrijven voor Desktop as a Service?

Deze whitepaper zet 10 redenen om te kiezen voor DaaS op een rij. Wij lichten er alvast 3 kort toe.

  • VDI aanbieden is geen eenvoudige taak. IT-teams hebben te maken met operationele uitdagingen, performance-issues en schaalbaarheid. Dit heeft een grote impact op de werkdruk van de IT-afdeling en er blijft minder tijd over voor andere werkzaamheden.
  • Medewerkers zijn verspreid over meerdere locaties. Met DaaS geeft je iedere medewerker, waar die ook is, een mogelijkheid om veilig samen te werken met collega’s
  • Verloren of gestolen laptops kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. Met DaaS zorg je ervoor dat er geen belangrijke of bedrijfskritische informatie wordt bewaard op het device zelf.

Meer redenen nodig? Download dan snel deze whitepaper en ontdek zelf waarom zoveel bedrijven kiezen voor DaaS-oplossingen.

 

Download de whitepaper
Download