Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 kansen om in 2021 jouw logistieke processen te verbeteren

Deze 10 uitdagingen remmen vooruitgang in de logistiek

We overdrijven niet als we zeggen dat de coronacrisis een harde dobber was voor de logistieke sector. En het duurt nog wel even voor de transport en logistiek uit het dal klimmen. Onderzoekers van ABN AMRO verwachten dat de sector pas in 2022 weer opkrabbelt. Toch zijn er ook winnaars: bedrijven met een sterke internetstrategie. Want online winkelen is nu definitief doorgebroken bij alle consumenten met een verdubbeling van de omzet bij sommige webwinkels en een pakketjes-lawine bij PostNL tot gevolg.

Logistiek vaart op papierwerk

Logistieke bedrijven hebben processen soms gedigitaliseerd, maar papier is veelal nog de hoeksteen van de bedrijfsvoering. Alle papieren pakbonnen, leveringsbevestigingen, douaneformulieren en rittenlijsten remmen digitale innovatie en efficiënter werken. Hierdoor wordt het bedrijf ingehaald door concurrentie die hun logistiek wel slimmer heeft geregeld. Voor bedrijven in de logistiek is het dus zaak om in 2021 te werken aan hun online strategie. In deze whitepaper laten we zien welke uitdagingen de logistiek op dit moment remmen in digitale transformatie.

10 factoren die jouw vooruitgang remmen

De experts van Toshiba Tec zien en horen tijdens hun bedrijfsbezoeken bij logistieke partners vaak dezelfde problemen en uitdagingen. Om jou te helpen met het aanpakken van deze bekende pijnpunten zetten ze in deze whitepaper de 10 grootste uitdagingen op een rij. Herken jij deze innovatie-remmer in jouw bedrijf?

  • Wie zoekt, die vindt… uiteindelijk: papieren documenten worden bewaard in dozen, ringmappen en ladekasten. Medewerkers die een specifiek document moeten terugvinden over een transport, zijn al snel een half uur kwijt aan zoeken. Zonde, informatie moet direct beschikbaar zijn. Bel je naar de klantenservice van jouw zorgverzekeraar dan word je toch ook niet een uur later teruggebeld omdat ze eerst je contract moesten zoeken?

Wil je weten welke andere factoren logistieke bedrijven belemmeren in hun groei? Download dan hier de whitepaper 10 kansen om logistieke processen in 2021 te verbeteren en start vandaag nog met het uitstippelen van jouw digitale strategie.

 

Download de whitepaper
Download