Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 cloud-trends die u direct kunnen helpen

Een overwogen overstap naar de cloud

Veel organisaties besloten vorig jaar over te stappen naar de cloud. Dit een goede ontwikkeling, maar dit is niet een beslissing die zomaar gemaakt kan worden. Voor iedereen in de organisatie verloopt de cloud-migratie weer anders. CIO’s leggen voornamelijk de prioriteit bij gehoste cloud-computing en data-opslag. IT-teams kijken op hun beurt naar een meerjarenplan. Oude en nieuwe collega’s moeten kennis van werken in de cloud hebben. Hoe gaan deze ontwikkelingen verder? Deze whitepaper gaat in op de cloud-trends die momenteel spelen. Lees hieronder alvast een voorproefje van een aantal van deze trends.

IT-medewerkers moeten over steeds meer vaardigheden beschikken

Met de vele cloud-implementaties is het eisenpakket voor cloud-experts steeds belangrijker geworden. Uiteraard beantwoorden IT’ers dit door extra hard te werken om hun vaardigheden en kennis bij te spijkeren. Onderwerpen die steeds meer naar voren komen zijn:

  • Cloud-security
  • Gehoste databases
  • Infrastructure as a Service (IaaS)

Steeds meer animo voor de hybride wereld

Zowel on-premise als in een cloud-omgeving, veel organisaties leven momenteel in een hybride wereld. De cloud is al lang niet meer geïsoleerd door lokaal opgeslagen data. Graag of niet, CIO’s hebben in één klap een hybride aanpak. Dit brengt vaak wel wat uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld dat software applicaties vaak worden beperkt tot on-premise of cloud-gebruik. Meer van deze uitdagingen leest u de volledige whitepaper.

Flexibele analytics neemt de laatste IoT-uitdagingen weg

Door de grote hoeveelheden IoT-data die uw cloud-storage instromen verschuift de focus van het verzamelen van data naar data-analyse. Daarmee moeten er wel analytische-tools beschikbaar komen die naadloos aansluiten met de verschillende vormen van in de cloud gehoste data.

Goed geïnformeerd overstappen naar de cloud met 10 cloud-trends

Bent u momenteel bezig met een overstap naar de cloud of van plan dit binnen kort uit te voeren? Laat u informeren over de huidige cloud-trends in deze trend-whitepaper. Deze 10 trends kunnen u helpen om het proces gestroomlijnd te laten verlopen.