Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 Business intelligence trends voor 2018

Til uw organisatie naar een hoger niveau met deze BI-trends

Door de snelle ontwikkeling in Business Intelligence-oplossingen kan het zijn dat de oplossing vandaag nog perfect werkt, maar morgen misschien al weer oud nieuws is. Om ontwikkelingen goed te monitoren heeft Tableau Software klanten en medewerkers geïnterviewd. Hieruit is een top 10 meest besproken trends van 2018 gekomen. Of u nu een data-rockstar, een IT-held of een manager bent, deze trends kunnen u helpen om uw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Deze 10 trends mag u niet laten liggen

Hieronder lichten we alvast 3 trends in het kort voor u uit:

 1. Wees niet bang voor Artificial Intelligence

  Technologie wordt steeds beter en dat zorgt ervoor dat machine learning een steeds waardevollere aanvulling voor de analist is geworden. Stel u wilt kijken naar de impact van een prijsverandering op een bepaald product. Voorheen moest dit allemaal handmatig onderzocht worden. Dankzij machine learning ziet u de impact al binnen enkele minuten, zo niet seconden. Omarm AI en doe uw voordeel ermee!

 2. Het debat voor multi-cloud

  Als uw organisatie de mogelijkheden van een multi-cloud onderzoekt, bent u hier niet alleen in. Er is een stormloop van organisaties die hun data naar de cloud willen verhuizen. Klanten verhuizen steeds sneller naar de cloud. Uit recent onderzoek van Gartner komt naar voren dat multi-cloud de standaard gaat worden in 2019 voor 70% van de organisaties.

 3. De opkomst van de Chief Data Officer

  Data en analytics worden de kern voor iedere organisatie. Nieuwe strategieën en verantwoordelijkheden worden volledig gekozen op basis van data-analyses. Voorheen werden business intelligence klussen door de Chief Information Officer (CIO) uitgevoerd. Alleen in sommige gevallen is er een kloof ontstaan tussen de CIO en de organisatie door de snelheid in inzichten versus beveiliging en beheer van de data. Al snel kwamen organisaties tot de conclusie dat er een nieuwe manager aangesteld moest worden om een goede analysecultuur te creëren. Steeds meer organisaties kiezen er nu voor om een Chief Data Officer (CDO) of een Chief Analytics Officer (CAO) aan te stellen.

10 trends die ook invloed zullen hebben op uw organisatie

Hoe gaat u in 2018 om met deze 10 meest besproken trends op het gebied van business intelligence? Naast de 3 bovengenoemde trends gaat dit trendrapport ook dieper in op:

 • Natural Language Processing
 • Liberal Arts
 • Crowdsourced governance
 • Data insurance

Download dit trendrapport vandaag nog en bereid uw organisatie voor op 2018.