Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 BI-trends voor het nieuwe jaar

Zodat u op de hoogte bent van de nieuwste BI-trends

De ontwikkelingen in BI-tools gaan razend snel. Vandaag kan het nog perfect werken, maar morgen is het misschien al weer oud nieuws. Om niet achter te raken in deze ontwikkelingen heeft Tableau Software een onderzoek gestart onderhaar medewerkers en klanten. Uit dit onderzoek is een trendrapport gekomen met de 10 meest besproken trends voor 2018. Welke functie u ook heeft, deze trends kunnen u helpen om uw organisatie naar een hoger level te tillen.

Deze 10 trends mag u niet missen

We zetten alvast 3 belangrijke trends voor u op een rijtje:

 1. Artificial Intelligence is niet eng

  Met de innovaties in technologie, krijgt machine learning een steeds grotere rol binnen de werkzaamheden van een analist. Voor de impact van een prijsverandering moest u voorheen handmatig een onderzoek starten. Met machine learning ziet u deze impact al binnen enkele minuten, soms wel seconden. Omarm AI en zie de voordelen.

 2. Het debat voor multi-cloud

  Veel organisaties onderzoeken de laatste tijd de mogelijkheden van multi-cloud. Bijna elke organisatie wil zijn data naar de cloud verhuizen en dit gaat steeds sneller. Onderzoeksbureau Gartner constateerde dat multi-cloud  de standaard gaat worden in 2019 voor meer dan 70% van de bedrijven.

 3. De opkomst van de Chief Data Officer

  Data en analytics is voor veel organisaties al de kern. Nieuwe strategieën en verantwoordelijkheden worden volledig gekozen op basis van data-analyses. Vroeger werden BI-klussen door de Chief Information Officer (CIO) uitgevoerd. Maar in sommige gevallen is er een kloof ontstaan tussen de CIO en de organisatie. Dit komt voornamelijk door de snelheid in inzichten versus beveiliging en beheer van de data. De conclusie was al snel dat er een nieuwe manager aangesteld moest worden om een goede analysecultuur te creëren. Daarom kiezen organisaties nu steeds vaker voor een Chief Data Officer (CDO) of een Chief Analytics Officer (CAO).

Hoe gaat u het volgend jaar aanpakken?

Hoe gaat u in 2018 om met deze 10 BI-trends? Naast deze trends gaat het trendrapport ook dieper in op de volgende onderdelen:

 • Natural Language Processing
 • Liberal Arts
 • Crowdsourced governance
 • Data insurance

Ga vandaag nog aan de slag met deze trends en til uw organisatie naar een hoger niveau voor 2018.

 

Download de whitepaper
Download