Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 belangrijke trends in de geestelijke gezondheidszorg

Hoe ziet de ggz er in 2020 uit?

Ook in de ggz zijn de gevolgen van personeelstekort, beperkte budgetten, nieuwe wetgevingen en demografische factoren duidelijk merkbaar. Deze whitepaper zet 10 ggz trends voor je op een rij die ervoor zullen zorgen dat in 2020 de zorg er heel anders uitziet. We laten je alvast kort kennismaken met 2 van deze ontwikkelingen.

1.     Meer vraag naar zorg

Het is een wereldwijd gegeven: de babyboomers verlaten de arbeidsmarkt. Hierdoor stijgt het aantal ouderen die een zorgbehoefte hebben, maar het zorgt ook voor een personeelstekort in de sector. De instroom aan nieuwe medewerkers ligt namelijk een stuk lager dan het aantal personeelsleden die afscheid nemen van de werkvloer. De details en de exacte cijfers vind je terug in deze whitepaper. Maar we zien ook dat steeds meer mensen beroep doen op de ggz door bijvoorbeeld een stijging in het aantal burn-out klachten en angststoornissen.

2.     Langere wachttijden

De branche kan de toenemende zorgvraag niet bijbenen, met als gevolg dat de wachttijden langer worden. Hierdoor stijgt helaas ook het aantal verwarde mensen op straat, crisismeldingen en dwangopnames. Om dit aan te pakken maakte het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport afspraken om deze problemen te verkleinen. Als resultaat richt elke regio sinds maart 2018 een acute zorgketen in. Voorbeelden van inspirerende initiatieven lees je na in deze whitepaper.

Meer trends uit de ggz lezen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en trends in de sector en lees in deze whitepaper ook hoe het personeelstekort aangepakt kan worden, hoe technologie nieuwe kansen biedt en hoe cliënten meer regie krijgen over hun eigen leven.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website