Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Hoe breng je mens en machine samen?

Intranet is de centrale plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en waar tools, kennis en nieuws bij elkaar komen. Daarnaast haalt een sociaal intranet meer rendement uit mensen, het productieproces én de supply chain. Een digitale (en mobiele) werkplek brengt medewerkers en machines samen.

Er spelen momenteel in de maakindustrie veel trends rondom social intranet. In deze whitepaper zetten we de 10 grootste intranet-trends voor jou op een rij. We lichten alvast een tipje van de sluier op met de eerste 4 trends:

  1. AVG stelt nieuwe eisen aan het intranet
  2. Intranet onderweg bindt en werft
  3. Bots helpen je op weg
  4. Minder keuzevrijheid: efficiëntere processen

1.AVG stelt nieuwe eisen aan het intranet

Intranet bevat vaak naast persoonlijke informatie van medewerkers ook privacygevoelige klantdata. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verplicht bedrijven naar deze data te kijken en gepaste acties te nemen. Voorkom hoge boetes én imagoschade.

2.Intranet onderweg bindt en werft

Intranet is niet meer exclusief voor medewerkers binnen de bedrijfsmuren. Intranet betrekt de hele organisatie, van directeur tot en met de monteurs. Iedereen is snel en makkelijk op de hoogte van alle nieuwtjes. Vacatures kunnen worden gedeeld waardoor organisaties snel en makkelijk nieuw personeel kunnen werven.

3.Bots helpen je op weg

Productieprocessen worden alsmaar ingewikkelder. Gelukkig kunnen procesoperators nu rekenen op bots. De operator hoeft minder te zoeken en processen lopen sneller.

4.Minder keuzevrijheid: efficiëntere processen

Waar voorheen de IT-afdeling vaak in moest grijpen voor technische veranderingen, kunnen mensen nu veel dingen zelf met een paar klikken. Dit zorgt vooral bij kleine organisaties voor een wildgroei aan sites met dezelfde namen en onderwerpen. Met social intranet worden werknemers ondersteund met minder keuzemogelijkheden.

Met welke social intranet-trend gaat jij aan de slag dit jaar?

Met welke trend doe jij je voordeel? Met deze whitepaper ben je voorbereid op wat gaat komen en nu ‘hot’ is. Download de whitepaper en lees meer over de trends.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website